Zsírégető, vitaminbomba turmix retekből: jól jön az ünnepi lakoma után

retekturmix2
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Ha túletted magad húsvétkor, és valami könnyedre, mégis táplálóra vágysz, készítsd el ezt a turmixot, nem fogsz benne csalódni.

Bár a retek nem tipikus turmixalapanyag, érdemes smoothie-t készíteni belőle, hiszen vitaminban és ásványi anyagban gazdag, a kalóriatartalma viszont nagyon alacsony. A retek C- és B-vitaminban is bővelkedik, utóbbiból az összes csoportot tartalmazza, amelyek alapvető fontosságúak a szervezet anyagcsere-folyamatainak működéséhez, például a fehérjék, szénhidrátok, zsírok lebontásához és felszívódásához. A retek cinket és foszfort is tartalmaz, de folsavban és antocianinokban is bővelkedik, utóbbi antioxidáns hatású, így hatékony a rák elleni küzdelemben. 

A retek szuper méregtelenítő, illetve vízhajtóként és vesetisztítóként is ismert, javítja a májműködést, serkenti az epetermelést. A reteknek nemcsak a gumóját, de a levelét is felhasználhatod, nagyon tápláló, kalcium-, vas-, magnézium-, folsav-, A-, C-, K-vitamin-forrás.

Hogy a turmixban ne a retek picit csípős íze domináljon, banán, málna, eper, kókusz kerül mellé, de akár egy kevés mézzel is édesítheted, ha szeretnéd.

Zsírégető turmix retekből

retekturmix

Hozzávalók 4 pohárhoz

  • 1 csomó retek
  • 4 darab reteklevél
  • 1 darab banán (érett)
  • 70 gramm málna (friss vagy fagyasztott)
  • 70 gramm eper (friss vagy fagyasztott)
  • 500 ml kókuszital
  • 1 csipet
  • opcionális méz
Recept idők

Elkészítés:

A retket és a levelét mossuk meg alaposan, vágjuk kisebb darabokra. Tegyük őket egy turmixgépbe a kókuszitallal együtt, pürésítsük.

Adjuk hozzá a málnát, epret, banánt, pürésítsük le azzal együtt is. Adjunk hozzá egy csipet sót és ízlés szerint mézet. Turmixoljunk rajta még egyet, majd kínálhatjuk is.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük