
Filléres, tepsiben pirult zúzott krumpli – Sajttal és izgalmas fűszerekkel sül össze

Cikkek


Eredeti répatorta recept: a legjobb dolog, ami történhet veled és a répával

Brokkolis partifalatok tele fehérjével: egészséges nasi vagy könnyű vacsi
Ropogós

Krémes, sajtos mexikói kukoricasaláta: izgalmas köret húsok mellé

Mennyei habos piskóta csokimázzal: tejfölmousse borítja a puha tésztát

Extrán ropogós rántott halrudacskák: ebben nincs adalékanyag

Így távolítsd el a vízfoltokat a faasztalokról: 5 bevált tippet mutatunk

A legkrémesebb ramen mogyoróvajjal: egy hétköznap estébe is belefér
Egészben főtt burgonyából izgalmas dolgokat készíthetünk, csak egy kis fantáziára lesz szükségünk.
Nagymamám gyakran készített főtt burgonyát, amit egészen elképesztő kreativitással tett nagyszerűvé. Készített belőle krumplicsónakot vagy baconnel körbetekerve sütötte tepsiben, de kicsit kilapítva fűszeres hagymával is szerette az asztalra tenni. Ilyenkor mindig elmesélte, hogy a dédi az egész burgonyákat csak tepsibe téve sütötte meg, hideg téli napokon már reggel készült ilyen, így amikor iskolába ment mindig talált a kabátja zsebében meleg krumplit, ami jól átmelegítette a kezét, és persze útközben el is lakmározhatta a szerény finomságot, ha ahhoz volt kedve.
Az egyszerű tepsiben sült burgonyát álmodtam most újra, kicsit kilapítottam, fűszereztem, sajttal megszórva pirosra sütöttem. Látványos és fenséges köret, amit akár magában is megehetünk.
Zúzott burgonya sajttal

Hozzávalók 6 személyre
- 1 kiló krumpli
- 20 dekagramm sajt
- ízlés szerint só és bors
- ízlés szerint cayenne-bors
- kevés olaj
Elkészítés:
A burgonyát alaposan megmossuk, majd nagy fazékba pakoljuk és annyi vizet öntünk rá, ami ellepi, puhára főzzük (ha a villát könnyedén bele tudjuk szúrni, akkor jó a burgonya).
A főtt krumplikat tepsire helyezzük, majd meglapítjuk, utána ízlés szerint fűszerezzük és reszelt sajttal megszórjuk. A sajttal megszórt burgonyákat kevés olajjal meglocsoljuk. Előmelegített, 180 fokos sütőben 20-35 perc alatt aranybarnára sütjük .
Fotó: Botos Claudia/Sóbors