Így lesz a legszebb a habzsákból kinyomott krém: nem folyik, nem kenődik

habzsák
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Nincs is kedvesebb, mint egy saját magunk által készített és díszített torta. Utóbbit megtehetjük marcipánnal, de krémmel is, amellyel tetszőleges mintákat rajzolhatunk az édességre.

Mintákat legegyszerűbben habzsákba betöltött krémmel rajzolhatunk - ez elsőre egyszerűnek tűnik, de nem olyan könnyű bánni ezzel az eszközzel.

Az eszköz

Bár megteszi egy kivágott nejlonzacskó is, érdemes a célnak megfelelő habzsákot vásárolni. Ezek általában egyszer használatosak, de ez itt nem hátrány, sőt: ha többféle krémmel dolgozunk, akkor nem kell mosogatni, így nem szárítjuk ki az eszközt. 

A habzsákra egy lyukat kell vágnunk, amelyre rögzítenünk kell a fejet. Vigyázzunk, hogy a lyuk megfelelő méretű legyen, hogy a fej passzoljon bele és a krémet is megfelelően tudjuk kinyomni - ne legyen akkora a lyuk, hogy kifolyjon belőle a hab, de ne is legyen olyan kicsi, hogy darabosan jöjjön csak ki.

habzsi

A habzsákot helyezzük egy pohárba, a hegyével lefelé tegyük bele, majd egyengessük az anyagot a pohár szélére. Ekkor olyan lesz, mint egy tölcsér. Ezután kanalazzuk bele a krémet. Igyekezzünk szinte csurig tölteni úgy, hogy egyáltalán ne legyen levegős. A teli habzsákot vegyük ki a pohárból, nyomjuk a beletöltött krémet a csúcsa felé, a végét pedig csavarjuk meg.  

Nyomjuk ki a krémet

Ha jobbkezesek vagyunk, akkor bal kézzel fogjuk meg a zsákot, és a jobb kezünkkel kezdjük el nyomni a krémet. Figyeljünk, hogy egyenletesen nyomjuk a zsákot, ne fejtsünk ki hirtelen túl nagy erőt, mert kiömlik a krém, de eléggé nyomjuk meg ahhoz, hogy szépen, folyamatosan jöjjön belőle. Amikor végeztünk egy dísszel, gyorsan emeljük fel a zsákot, hogy ne nyomjuk össze a remekművünket.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük