3 bevált tipp a paradicsom savasságának megszüntetésére: olcsó praktikákat mutatunk

Hogyan lehet megszüntetni a paradicsom savasságát cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A paradicsomból számtalan kellemes színű és ízű fogás készülhet, melyekkel csak egy probléma van, hogy savat csinálhatnak.

A paradicsom az egyik legnépszerűbb zöldség, nyersen és főve is használható, tengernyi ízletes fogás alkotható belőle.

Nyersen izgalmas saláták, főve szaftos raguk, levesek és szószok készülhetnek belőle. A lédús paradicsom viszonylag savas, így gyomorégést idézhet elő az arra érzékenyek számára.

Már főzés előtt érdemes elgondolkodni, mit tehetsz, hogy ne okozzon problémát a fogyasztása. Ha van rá lehetőséged, akkor a piros darabok helyett inkább a sárgás színűeket válaszd, mert azok nem annyira savasak. Más praktikákat is érdemes kipróbálni: a cikkben olyan lehetőségeket mutatunk, melyek egy szempillantás alatt orvosolják a problémát, ezeket a praktikákat a nagyanyáink is ismerték.

Hogyan lehet megszüntetni a paradicsom savasságát ct1

Kevés cukor

Az egyik legősibb megoldás a paradicsomos ételek savasságának megszüntetésére a cukor. Nem kell belőle sokat használni, kevés is megteszi. A cukor kiegyensúlyozza a szósz ízét, sokkal finomabb is lesz. A cukor hozzáadásánál érdemes kóstolni, hogy mindenki a saját ízlésének megfelelően állítsa be az ízeket. Ha a savasságot csökkentenéd, akkor tényleg nem kell túlzásba esni, 1 teáskanálnyi megoldhatja a problémát. Cukor helyett mézet is használhatsz.

Hogyan lehet megszüntetni a paradicsom savasságát ct3

Burgonyát bele

Legyen szó töltött paprikáról vagy paradicsomlevesről, egy darab félbevágott burgonya elfér benne. Miközben fő a krumpli, magába szívja a paradicsom savtartalmának egy részét, ráadásul sűríti is az ételt. Krumpli helyett édesburgonyával, cukkinivel és sárgarépával is kipróbálhatod ezt az egyszerű trükköt.

Hogyan lehet megszüntetni a paradicsom savasságát ct2

Csipetnyi szódabikarbóna

A szódabikarbóna igazi univerzális csodaszer, jól jön a takarításnál, és sütés, főzés közben is aranyat ér. A paradicsomos ételekbe bőven elég 1 csipetnyit vagy késhegynyit tenni, ennyi is csökkenti a fogás savasságát. A szódabikarbónát húsok puhítására is használhatod, valamint zsírosabb ételekben is kipróbálhatod.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük