Így tüntesd el a kifröccsent zsírt a mikróból – 3 természetes módszer a tisztításra

mikrótakarítás2
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Sokaknak elképzelhetetlen az élet mikró nélkül, hisz a megmaradt ételt könnyedén át lehet benne melegíteni, viszont a kifröccsenő ételfoltok elkerülhetetlenek.

A legjobb megoldás a mikró tisztán tartására az lenne, ha minden használat után kitörölné az ember, így nem lennének benne csúnya, beleszáradt ételmaradékok, amelyeknek az eltávolítása olykor órákig tart.

Persze azt azért el kell ismerni, ma már rengetegféle erős zsíroldót lehet kapni, erős kézzel, dörzsi szivaccsal, zsíroldóval kezdődhet is a súrolás, a végeredmény káprázatos lesz. Az erős szerek tisztítóereje vitathatatlan, viszont kellemetlen, bántó szagukat sokan nem szeretik. A bő választékban fellelhető tisztítószerek közül a legtöbb ára elég borsos, ráadásul rengeteg kemikáliát tartalmaznak.

Éppen ezért szükség van természetes, környezetbarát megoldásra, amellyel tisztán tartható a mikró. Most összeszedtük, milyen természetes praktikákat érdemes kipróbálni, amelyek eredménye tényleg látványos lesz.

mták

Próbáld citrommal

A mikró belsejének tisztán tartására az egyik legjobb megoldás a citrom, antibakteriális, szagtalanító, hatásos a zsírfoltok ellen.

Nincs más teendőd, csak fogj egy mikrózható tálkát, eressz bele körülbelül 1 deciliter vizet, majd facsard bele 1 darab citrom levét. A citrom megmaradt részét is tedd a vízbe, majd magas hőfokon 2-3 percig melegítsd, hogy a citromos gőz elvégezze a munkát. Miután lejárt a program, mosogatórongy vagy más kedvelt törlő-, súrolóeszköz segítségével ess neki a mikró belsejének, a forgótányért vedd ki, úgy takarítsd el. Ha túl makacs a folt, akkor a szivacsot mártsd a citromos vízbe, utána súrold át vele a foltot.

mikrótakarítás

Keverd ecettel

Az ecetre főzés és takarítás közben is számíthatsz. Takarításhoz fehér ecetet érdemes használni, megtisztítható vele a sütő, mosógép és mosogatógép belseje is, remek szagtalanító.

Amire szükség lesz, az egy mikrózható tálka, 1 deciliter víz és 1 evőkanál ecet. A megtöltött tálkát magas hőfokon, 3-5 perces programon kell elindítani, a gőz fellazítja az odaszáradt foltokat, majd kezdődhet is a súrolás.

Ecetnél bevált praktika, hogy citrommal keverik. A tálka és a vízmennyiség marad, de fél citrom levével és héjával, illetve 1 evőkanál ecettel együtt menjen a mikróba.

mtct2

Szódabikarbónával is mehet

A vegyszermentes takarítás egyik csodaszere a szódabikarbóna, amit a nagymamák rengeteg mindenre ajánlanak. A szódabikarbóna olcsó, fehérítő hatású, épp ezért fehér tornacipő súrolásánál is lehet használni, de mosásnál fehér ruhákhoz is adagolható, a végeredmény makulátlanul ragyog majd.  

A szódabikarbóna ereje a zsíroldásban is jelentkezik, épp ezért a mikró takarításánál szuper választás lehet. A menet továbbra is ugyanaz, tálka, 1 deciliter víz és 1 evőkanál szódabikarbóna.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon