Pofonegyszerű tonhalsaláta avokádóval – 5 perc alatt összedobhatod
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
Fehérjedús és könnyed ebéd vagy akár köret is lehet ez a tényleg öt perc alatt összerakható saláta, amely még a szemedet is felvidítja.
Ha nincs semmi időd, akkor is össze tudod dobni ezt a tonhalsalátát. Én mindig tartok otthon tonhalkonzervet, mert nagyon sokszor megment, ha nincs ötletem, de táplálót és finomat szeretnék enni.
A halakhoz nagyon jól illenek a citrusos ízek, ebbe a salátába is mindenképpen tegyél citromlevet, az avokádóval pedig jó zsírokhoz juttatod a szervezeted. Ha kicsit tartalmasabb ebédre vágysz, akkor egyél hozzá kenyeret, vagy hús mellé is nyugodtan tálalhatod köretként.
Ha szereted a tésztákat, akkor ezt a tonhalas-paradicsomos spagettit próbáld ki, nemcsak egyszerűen és gyorsan készül, de a zöldfűszerektől egyáltalán nem lesz unalmas. Ha pedig a kencéket kedveled, akkor szuper tonhalkrémet dobhatsz össze majonéz vagy vaj hozzáadásával.
Avokádós tonhalsaláta
Hozzávalók 4 adaghoz
- 400 gramm tonhalkonzerv
- 2 darab avokádó (érett)
- 0.5 darab kígyóuborka
- 0.5 fej lila hagyma
- ízlés szerint koriander
- 2 evőkanál citromlé
- 2 evőkanál extraszűz olívaolaj
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
Elkészítés:
A tonhalkonzervet csepegtessük le, az avokádót és az uborkát kockázzuk fel, a lila hagymát vágjuk vékony szeletekre. Ha teszünk bele koriandert, azt vágjuk apróra. Egy nagyobb salátástálban forgassuk össze a hozzávalókat. Egy kisebb tálban keverjük össze a citromlevet, az olívaolajat, a sót és a borsot. Keverjük össze a salátával. Azonnal tálalhatjuk.
Fotó: Getty Images