Céklával színezett töltött tojás: a krémes töltelék kacsazsírral készül
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Őszi almáspite-smoothie: mesésen krémes és fűszeres
Mennyei kókuszkrém házilag: tejszínhab helyett is működik
Álompuha krumplinudli gombás szósszal: serpenyőben pirul aranybarnára
Ellenállhatatlan narancsos pöfetegkeksz: egyszerűen készül a finomság
Omlós rántott hús tojás nélkül: kefires pác teszi izgalmassá
A mutatós, élénk színbe öltözött tojásfehérje a tölteléktől lesz ellenállhatatlan, egyszerűen muszáj kipróbálni!
A töltött tojás egyszerű finomság, ezer arca van, rengeteg izgalmas variációban próbálhatod ki. Ünnepek vagy hétvégi családi ebédek alkalmával remek választás, sültek vagy rántott hús mellé kínálva is tökéletes, szó szerint eteti magát, olyan finom.
A kaszinótojás hagyományos receptje a ’80-as évek óta óriási kedvenc, azóta új változatokban, különféle töltelékekkel készítik. Az egyik isteni verzióban a tojás töltelékét fűszerekkel, hagymával és kacsazsírral gazdagítják. Na de a látványról se feledkezzünk meg! A tojás szép élénk lilás színt kap, köszönhetően a céklának, amely ízben is pluszt ad hozzá: ha szereted a töltött változatot, akkor ezt a verziót ki kell próbálnod!
Céklás töltött tojás
Hozzávalók 20 darabhoz
- 10 darab tojás
- 1 darab cékla
- víz szükség szerint
- 1 teáskanál citromlé
- só és bors ízlés szerint
- 2 evőkanál kacsazsír
- 1 darab vöröshagyma
- ízlés szerint petrezselyem vagy metélőhagyma
Elkészítés:
A tojásokat főzzük meg, majd pucoljuk meg.
A megpucolt tojásokat tegyük tálba és öntsünk rájuk annyi vizet, amennyi ellepi.
A céklát reszeljük le és tegyük a tojásos tálba a citromlével együtt, hagyjuk állni 2-3 órát, ez alatt az idő alatt a tojásfehérje felveszi a cékla színét.
A vízből kivett tojásokat vágjuk ketté, a sárgáját kanalazzuk tálba, a fehérjét helyezzük tányérra vagy tálcára.
A sárgájához adjuk hozzá a sót, borsot, kacsazsírt, finomra vágott hagymát, keverjük össze. Töltsük habzsákba és nyomjuk a tojásfehérjébe.
A töltött tojásokat ízlés szerint szórjuk meg finomra vágott petrezselyemmel vagy metélőhagymával.
Fotó: Getty Images