A legjobb mézes-mustáros öntet: édes és pikáns ízek találkozása
Legyen szó grillszezonról, vagy egyszerű salátáról, ezzel az öntettel nagyon sok ételt feldobhatsz.
Télen különösen jól jönnek a vitaminban gazdag ételek. A különféle saláták pedig akkor is tökéletesek, ha épp diétába kezdtél. Ne csak a klasszikus Cézár-salátára gondolj, bátran próbálj ki új kombinációkat is!
Az avokádós, csirkés salátában a roppanós zöldségek, a szaftos hús és a mézes-mustáros öntet csodás összhangban állnak egymással. A laktató, mégis könnyű fogás után biztosan nem maradsz éhes.
A hagyományos salátakeveréken a rendkívül egészséges avokádó sokat dob, a mézes-mustáros öntet pedig még finomabbá teszi.
A csirkemelleket öblítsük le, itassuk fel róluk a nedvességet, és törölgessük szárazra. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és serpenyőben, kevés olajon vagy konyhai grillen süssük pirosra a hús mindkét oldalát.
Az avokádót vágjuk fel ízlés szerint, majd a káposztás salátával, a karikára vágott lila hagymával együtt rakjuk egy tálba, és keverjük össze. Rakjuk rá a felszeletelt csirkemellet, és forgassuk össze.
Az öntethez keverjük össze a mézet, a mustárt, az olívaolajat, a citromlevet, sót és borsot. A salátával és a hússal együtt kínáljuk.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu