Retró hagymás, majonézes tojáskrém: 20 perces recept
Az egyszerű, gyors, ízletes tojáskrémet sokféle variációban elkészítheted. Hagymával, majonézzel megunhatatlan kence.
Ha egy igazán egyszerű, laktató reggelire vágysz, a különféle tojásos ételek mindig számításba jöhetnek. A kaszinótojás vagy az omlettvariációk mellett a régi nagy kedvenc tojáskrém is remek ötlet. Tökéletes választás péksütikre, zöldségekkel vagy akár sült és rántott húsok mellé.
Ha visszaidéznéd a gyerekkori ízeket, akkor a majonéz és a mustár kihagyhatatlan belőle. A zöldfűszereket ízlésed szerint variálhatod. Petrezselyemmel, sőt akár kaporral is megbolondíthatod.
Hagymás, majonézes tojáskrém
Hozzávalók 4 személyre
- 6 db tojás
- 5 dkg teavaj
- 2 evőkanál tejföl
- 2 evőkanál majonéz
- 1 teáskanál mustár
- 3 szál újhagyma
- só és bors ízlés szerint
- zöldfűszer
Elkészítés:
A tojásokat főzzük keményre forrástól számítva 10 perc alatt. Hűtsük le hideg víz alatt, majd hámozzuk meg. Vágjuk kis kockákra, vagy sajtreszelőn reszeljük le.
Az újhagymát aprítsuk fel.
A tojásokat rakjuk egy tálba, tegyük hozzá a hagymát, és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
A puha vajat, a majonézt, a mustárt és a tejfölt dolgozzuk simára. Óvatosan keverjük a tojáshoz, kóstoljuk meg, hogy nem kell-e bele még fűszer.
Ízlés szerint adhatunk hozzá még friss petrezselymet vagy más zöldfűszert.
-
2024-04-01 10:16:01
-
2024-03-29 06:32:00
-
2024-03-16 08:36:02
Fotók forrása: Getty Images
Olvasd el ezt is!