Retró hagymás, majonézes tojáskrém: 20 perces recept

tojaskrem-recept
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Az egyszerű, gyors, ízletes tojáskrémet sokféle variációban elkészítheted. Hagymával, majonézzel megunhatatlan kence.

Ha egy igazán egyszerű, laktató reggelire vágysz, a különféle tojásos ételek mindig számításba jöhetnek. A kaszinótojás vagy az omlettvariációk mellett a régi nagy kedvenc tojáskrém is remek ötlet. Tökéletes választás péksütikre, zöldségekkel vagy akár sült és rántott húsok mellé. 

Ha visszaidéznéd a gyerekkori ízeket, akkor a majonéz és a mustár kihagyhatatlan belőle. A zöldfűszereket ízlésed szerint variálhatod. Petrezselyemmel, sőt akár kaporral is megbolondíthatod. 

Hagymás, majonézes tojáskrém

majonezes-hagymas-tojaskrem

Hozzávalók 4 személyre

  • 6 db tojás
  • 5 dkg teavaj
  • 2 evőkanál tejföl
  • 2 evőkanál majonéz
  • 1 teáskanál mustár
  • 3 szál újhagyma
  • só és bors ízlés szerint
  • zöldfűszer
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat főzzük keményre forrástól számítva 10 perc alatt. Hűtsük le hideg víz alatt, majd hámozzuk meg. Vágjuk kis kockákra, vagy sajtreszelőn reszeljük le. 

 Az újhagymát aprítsuk fel.

A tojásokat rakjuk egy tálba, tegyük hozzá a hagymát, és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

A puha vajat, a majonézt, a mustárt és a tejfölt dolgozzuk simára. Óvatosan keverjük a tojáshoz, kóstoljuk meg, hogy nem kell-e bele még fűszer. 

Ízlés szerint adhatunk hozzá még friss petrezselymet vagy más zöldfűszert. 

Fotók forrása: Getty Images

Ezt is szeretjük