Jól kenhető libatepertős pástétom: ropogós kenyérrel kínáld

Házi libatepertős pástétom cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A házi pástétom ízletes, picit pikáns, köszönhetően a mustárnak és a tárkonyecetnek. Az elkészítése egyszerű, teljesen kezdők is sikerrel megalkothatják.

Sokféle ízletes kencét lehet készíteni: ezek a finomságok egyszerűen kenyérre kenve is verhetetlenek, de akár zöldségek mellé is kerülhetnek mártogatósnak, vagy szendvicsbe is tökéletesen illenek. Most egy picit pikáns kence receptjét mutatjuk, melyben a hazai konyha kedvenc csemegéje, a libatepertő kapja a főszerepet.

A tepertő nagyon kedvelt Magyarországon, friss kenyérrel és lila hagymával ropogtatva fantasztikus. A tepertőből kencét is lehet csinálni, méghozzá olyan finomat, hogy az ember mind a tíz ujját megnyalja utána. A finomság liba- vagy kacsatepertőből készül, és mustár és tárkonyecet teszi különlegessé. Aki szeretné, friss petrezselymet és friss tárkonyt is adhat hozzá. Ezektől a pluszoktól csak még finomabb!

Házi libatepertős pástétom

Házi libatepertős pástétom ct

Hozzávalók 4 személyre

  • 2 darab tojás
  • 1 fej vöröshagyma
  • 15 dkg liba- vagy kacsatepertő
  • 1 evőkanál mustár
  • 1 teáskanál tárkonyecet
  • só és bors ízlés szerint
Recept idők

Elkészítés:

A tojást főzzük keményre. Ezután hűtsük ki és pucoljuk meg, majd daraboljuk fel.

A hagymát pucoljuk meg, vágjuk félbe.

A feldarabolt tojást a liba- vagy kacsatepertővel, mustárral, tárkonyecettel, sóval, borssal és a hagymával együtt késes aprítóban keverjük krémesre.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük