Kefires, sajtos kifli a mama receptje szerint: a tészta harmadnap is puha

8
Nyomtatás
kefires sajtos kifli cover
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A puha kefires kifli tökéletes vendégváró, és még a reggelit is feldobja. A finomságot érdemes kipróbálni, ezután biztos, hogy nem veszel többé bolti pékárut.

A kifli finom sósan és édesen, sokféle recept szerint lehet kipróbálni. Jómagam gyakran kísérletezem, nyitott vagyok az új receptekre, de az igazi kedvenceim a régi nagyiváltozatok. A napokban ki is próbáltam egy kefireset, melynek a tésztája álompuha, ha jól tárolod, akkor harmadnap is élvezheted.

Kefires, sajtos kifli

kefires sajtos kifli ct

Hozzávalók 16 darabhoz

A tészta:

  • 2 dl langyos tej
  • 1 teáskanál cukor
  • 1 csomag instant élesztő
  • 80 dkg finomliszt
  • só ízlés szerint
  • 2 darab tojás
  • 160 g kefir
  • 8 dkg olvasztott vaj
  • 10 dkg reszelt sajt

A tetejére:

  • 1 darab tojássárgája
  • reszelt sajt vagy szezámmag ízlés szerint
Recept idők

Elkészítés:

A langyos tejben keverjük el a cukrot és az élesztőt, majd takarjuk le, és várjunk 8-10 percet, míg az élesztő felfut.

A lisztet szitáljuk tálba, majd adjuk hozzá a sót, tojást, kefirt és a felfutott élesztőt, és dagasszunk belőle tésztát.

A tésztát takarjuk le konyharuhával, és 1 órát kelesszük.

A megkelt tésztát borítsuk enyhén lisztezett felületre, és osszuk két cipóra.

Először nyújtsuk ki az egyik tésztacipót kör alakúra, majd a másikat.

Az egyik kinyújtott tésztát kenjük le vajjal, majd szórjunk rá reszelt sajtot, ezután a másik kinyújtott tésztát helyezzük rá.

A tésztát vágjuk cikkelyekre. A tésztaháromszögeket tekerjük fel, formázzunk belőlük kiflit, majd helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire.

A kiflik tetejét kenjük le felvert tojással, utána szórjuk meg szezámmaggal vagy reszelt sajttal, majd toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe, és 10-15 perc alatt süssük készre.

Fotó: Botos Claudia/Sóbors

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon