Szaftos pulykacurry kókusztejjel: friss kenyérrel tunkolva az igazi
A pikáns, fűszeres pulykacurry friss kenyérrel tunkolva abbahagyhatatlan finomság, ráadásul tej sincs benne.
A curry az indiai konyha kedvenc fűszere, zöldséges és húsos ételek készítésénél használják. A kedvelt fogás akkor tökéletes, ha a hús szétomlik a szájban, az ízek intenzíven éreztetik magukat, és jó szaftos, amit lepénykenyérrel lehet tunkolni.
A curryt elkészítheted csak zöldségből vagy húsból, de a két alapanyagot össze is mixelheted. A csirkemellhez remekül illik a karfiol, cukkini vagy a tök. Ha kicsit tartalmasabban kínálnád, akkor feltétlen keverj hozzá valamilyen zöldséget. Hogy a fűszerezés minél élvezetesebbre sikerüljön, a gyömbérből frisset használj. A tüzesebb ízek kedvelői chilipaprikát is adhatnak az ételhez.
A finomra vágott vöröshagymát az olajon dinszteljük üvegesre.
A hagymára dobjuk rá a gyömbért, fokhagymát, római köményt, curry-fűszerkeveréket és a kurkumát. A fűszereket 1-2 percig pirítsuk, utána a közepes kockákra vágott húst adjuk hozzá.
A húst 5 percig pirítsuk, majd adjuk hozzá a sót, borsot és a csípős paprikakrémet, 1 perc után az alaplevet is öntsük rá.
A húst közepes láng felett főzzük puhára (körülbelül 15-18 perc).
Amikor a hús elkészült, öntsük rá a tejszínt és forraljuk egybe.
Az elkészült ételt szórjuk meg finomra vágott petrezselyemmel.
A csirkecurryt kínáljuk rizs, pita vagy tészta mellé.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu