Húsmentes lasagne spenótos-ricottás töltelékkel: egészséges és nagyon laktató
Spenóttal és ricottával rakva annyira finom és laktató a lasagne, hogy egészen biztosan nem fogod hiányolni belőle a húst.
Gyorsan elkészül, tartalmas, és a friss spenót egy újabb felhasználási módját ismerheted meg általa. A ricotta kihagyásával az értékes fehérjékről nem kell lemondanod, sőt! A tofu még többet is tartalmaz ebből a létfontosságú tápanyagból: 15 grammot 100 grammonként.
A tévhitekkel ellentétben a tofu ízesítése nem egy összetett művelet, mindössze erősebb fűszerezésre és hosszabb pácolási időre van szükség, mint a húsok esetében. Ebben a receptben a fokhagyma lesz a domináns fűszered.
A tofut és a főzőkrémet tegyük egy aprítógépbe, és pürésítsük krémes állagúvá.
Tisztítsuk meg a fokhagymát, vágjuk apró darabokra, és közepes hőfokon kezdjük pirítani az olívaolajon. Adjuk hozzá a megtisztított spenótot, a vizet, fedjük le, és alacsony hőfokon pár perc alatt pároljuk puhára. Adjuk hozzá a tofus masszát és a sót, és alaposan keverjük össze a spenóttal, hogy jól átvegye a fokhagyma ízét.
A megfőtt tésztát szűrjük le, adjuk a szószhoz, és forgassuk össze őket. Ha túl sűrűnek érezzük, keverhetünk hozzá néhány kanállal a tészta főzővizéből.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu