Tejbegríz-pohárdesszert málnazselével: rétegezve készül az édesség
Tejbegríz sosem volt még ilyen csalogató: pohárkrémként készül, és lágy málnazselé koronázza meg.
A mandarin édes íze tökéletes harmóniát alkot a selymes joghurttal, és még ropogós granola is kiegészíti. Utóbbit természetesen boltban is megveheted, azonban ha hajlandó vagy rászánni az időt, akkor sokkal jobban jársz ezzel a házi változattal – nemcsak olcsóbb, de sokkal finomabb is, mint a legtöbb boltban kapható.
A recept vegán, így a hagyományos helyett kókuszjoghurt kerül a desszertbe. A mandarint pedig tetszés szerint más szezonális gyümölcsre is cserélheted, mert ennek a kombinációnak szinte bármilyen édes, lédús gyümölcs jól áll.
Egy magasabb falú edényben adjuk a habtejszínhez a vaníliás cukrot, és kézi mixerrel habosítsuk fel.
Óvatosan, hogy ne törjük össze a habot, keverjük hozzá a joghurtot.
A rétegezéshez először osszuk szét a granolát négy, egyenként kb. 200 ml-es desszertespohár között, majd kanalazzunk rá kevés vaníliás krémet.
Minden pohárba helyezzünk 1-1 felszeletelt mandarint, majd kanalazzuk rá a maradék krémet is. Tetszés szerint kevés granolaszórással díszítsük.
Hűtőben tároljuk, és 2-3 napon belül fogyasszuk el.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu