Alakbarát forró csoki növényi italból – Mandulával lesz a legfinomabb
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
Bármilyen növényi italból elkészítheted ezt a melengető forró csokit, de ahhoz, hogy tényleg alakbarát legyen, szénhidrátszegény fajtát válassz.
Forró csokival minden jobb, akár olvasás közben is kortyolgathatod. Nagyon egyszerűen készül, mégis érdemes pár tanácsot megfogadni, hogy ne sima kakaót, hanem tényleg krémes csokoládéitalt főzz. Nem kell hozzá por, sőt, sokkal jobb, ha nem abból készíted. Ha ezeket a lépéseket követed, akkor biztosan tökéletes lesz.
A forró csokit is többféleképpen variálhatod, készítheted fehér változatban, alkoholosan, de ha igazán jót akarsz, akkor próbáld ki hozzá a sós karamellás öntetet.
A forró csoki bizony nem diétás ital, de kicsit alakbarátabbá teheted. Szerencsére ma már sokféle növényi ital közül választhatsz, érdemes velük megbarátkoznod, mert nemcsak nagyon finomak, hanem bizonyos fajtáik szénhidrátban is szegények. Csak arra vigyázz, hogy melyik mellett teszed le a voksodat, ha diétásat szeretnél, akkor mandula- vagy kókuszitalt vásárolj. A mandula semlegesebb, a kókusz sokkal markánsabb ízű. Cukor helyett édesítővel készítsd, a csokoládéból és a kakaóporból pedig magas kakaótartalmú, jó minőségűt tegyél bele.
Mandulaitalos forró csoki
Hozzávalók 1 pohárhoz
- 300 milliliter növényi ital (mandula vagy kókusz)
- 1 evőkanál holland kakaópor (cukrozatlan)
- 1 kávéskanál keményítő
- 1 kávéskanál fahéj
- 1 teáskanál eritrit vagy bármilyen édesítő
- 30 gramm étcsokoládé
Elkészítés:
Egy lábasban keverjük össze a kakaóport, a keményítőt, a fahéjat és az édesítőt, majd egy kevés hideg növényi itallal keverjük csomómentesre. Öntsük hozzá a maradék italt, és közepes lángon forrósítsuk fel, majd tördeljük bele a csokoládét is.
Várjuk meg, amíg a csoki felolvad és az ital besűrűsödik, ekkor vegyük le a tűzről. Forrón, azonnal fogyasszuk.
Fotó: Getty Images