Ropogós kruton fokhagymás olajjal: szikkadt kenyérből a legjobb
A kruton, vagy egyszerűbb nevén a pirított kenyérkocka, elkészítése pofonegyszerű, ráadásul megmentheted vele a maradék kenyeret is!
A quesadilla egy viszonylag könnyen elkészíthető fogás, és mindössze a tésztalap, a tölteléknek való meg egy nagy serpenyő szükséges hozzá.
A töltelék lehet bármi, amit a hűtőben találsz a kolbásztól a sonkán át a zöldségekig. Ebbe a variációba reszelt sonka és két réteg reszelt sajt került, az egész elkészítése pedig nem tartott 15 percig.
Ha egészségesebb tésztából készítenéd el a quesadillát, akkor használj hozzá teljes kiőrlésű tésztalapot.
A sonkát, ami bármilyen fajta lehet, reszeljük le vagy vágjuk kis kockákra. A sajtot, ha nem reszelve vettük, szintén reszeljük le.
A tortillalapokat 10 másodpercre tegyük mikrohullámú sütőbe, hogy enyhén átmelegedjenek.
Ezután az egyik felére szórjunk vastagon reszelt sajtot, majd arra egy réteg sonkát, végül még egy réteg sajtot.
A tésztalap szűz felét hajtsuk rá a töltelékre, és óvatosan lapogassuk le.
Egy nagy serpenyőbe, tegyük bele óvatosan a töltött tésztát, és kezdjük el melegíteni. Alacsony-közepes lángon bőven elég, mert a quesadilla töltelékének is idő kell, amíg átmelegszik, a sajt pedig megolvad benne.
Kb. 2-3 perc után egy lapos fejű lapáttal fordítsuk meg a quesadillát. A másik oldalát is süssük 2-3 percig, időként pedig nyomjuk le a tetejét egy lapáttal a serpenyőben, hogy a sajt össze tudja tapasztani a rétegeket.
Az elkészült quesadillát szedjük vágódeszkára, majd 2 perc után vágjuk 4 kis cikkelyre. Ezután tegyük tányérra, kínáljunk mellé friss zöldséget, és már kész is a laktató reggeli vagy gyors vacsora.
Fotó forrása: Horváth Kitti Gabriella/Sóbors
@sobors.hu