Könnyű, mézes almasaláta zöldekkel – Nem terheli meg a gyomrod az ünnepek után
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
Nemcsak nyáron, hanem nagy lakomák után is érdemes salátát enni, amely megkíméli a gyomrot.
Nincs is jobb dolog a világon, mint beleharapni egy ropogós almába, főleg télen, amikor alig lehet igazán friss és vitamindús zöldségekhez, gyümölcsökhöz jutni. Az ünnepi étkezések után meg végképp jólesik valami kevésbé megterhelő fogás, mondjuk egy saláta.
A saláta legyen minél zöldebb, minél frissebb, a zöldek mellé tökéletesen illik az alma. Egy kevés dió is kerülhet bele, hogy még egészségesebb legyen. Még különlegesebb lesz, ha az öntetbe méz és fahéj is kerül, a gyomor még így is biztosan hálás lesz érte.
Mézes almasaláta zöldekkel
Hozzávalók 4 adaghoz
Saláta
- 0.5 fej zöldsaláta
- 150 gramm madársaláta
- 150 gramm bébispenót
- 2 darab alma (Gála)
- 1 fej lilahagyma
- 1 marék dió
- opcionális kéksajt
Öntet
- 2 evőkanál almaecet
- 1 evőkanál méz
- ízlés szerint fahéj
- ízlés szerint bors
- ízlés szerint só
- 1 evőkanál extra szűz olívaolaj
Elkészítés:
Az almát szeleteljük vékonyra, tegyük egy tálba, majd adjuk hozzá a többi zöldet is. A hagymát pucoljuk meg, vágjuk vékony szeletekre, keverjük a salátába. Adjuk hozzá a diót is, valamint ízlés szerint a kéksajtot.
Az öntethez a hozzávalókat keverjük össze, majd tálalás előtt öntsük a salátára.
Fotó: Getty Images