Könnyű, mégis laktató bulgursaláta spárgával: a közel-keleti tabbouleh így nagyon finom
A tabbouleh, vagyis a közel-keleti bulgursaláta spárgával és zöldborsóval készítve nemcsak laktató, hanem egészséges is.
Ezzel a salátával két olyan hozzávalót is ehetsz, amelyek különösen magas arányban tartalmaznak egyszeresen telítetlen zsírsavakat: avokádót és olajbogyót. Ráadásul ínyencségnek számító fenyőmagot is adhatsz hozzá, amit bár a legtöbben pesztókészítéshez használnak, az egyszerűbb salátákat is megbolondíthatod vele. Olaj nélkül, száraz serpenyőben pirítsd, akkor jön ki igazán a rá jellemző karakteres íz.
Ha egy tartalmasabb fogássá alakítanád, akkor csak piríts mellé 1-2 szelet kenyeret.
A fenyőmagot egy száraz serpenyőben pirítsuk aranybarnára, majd tegyük félre hűlni.
Daraboljuk fel a paradicsomot, az avokádót, a hagymát, sózzuk, borsozzuk, locsoljuk meg az olívaolajjal és a citromlével. Egy fokhagymanyomóval törjük át a fokhagymát, és alaposan keverjük össze a többi hozzávalóval. A salátát mossuk meg, majd a leveleket vágjuk nagyobb darabokra, és helyezzük a tányérok aljára. A paradicsomos keveréket kanalazzuk a salátaágyra, majd szórjuk a tetejére az olajbogyókat és a fenyőmagot.
Fotók: Kapitány Beáta / Sóbors
@sobors.hu