Alakbarát pulykamellfasírt zabpehellyel dúsítva – Tele van fehérjével

zabfasírt
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A fasírt is lehet könnyed fogás, csak egy kicsit meg kell változtatni a hozzávalókat.

A fasírt alapvetően nem lenne nehéz, szénhidrátban gazdag étel, de a zsemlemorzsa miatt sajnos azzá vált. A legtöbbször ráadásul bő zsiradékban sütik, amitől méginkább hizlaló.

Szerencsére, mint a legtöbb ételt, ezt is el lehet készíteni alakbarát változatban, méghozzá zabpehellyel dúsítva. Nem kell belőle sok, csak épp annyi, hogy a fasírt összeálljon. Sütőben sül, így a zsiradék miatt sem kell aggódnod. Pulykából készítve a legkönnyedebb, de marhából vagy sertésből is készítheted, csak akkor tovább kell sütni. Ne spórolj a zöldfűszerekkel, attól lesz igazán karakteres az íze.

Ha hasonlóan diétás, de laktató fogásra vágysz, próbád ki ezt a brokkolis változatot, ami szintén sütőben készül. Kicsit pikánsabb, de szintén sütőben sül ez a fasírt, amelyet a ketchup íze tesz különlegesebbé. 

Pulykamellfasírt zabpehellyel

zabpelyhes fasírt recept ok

Hozzávalók 4 adaghoz

Fasírt:

  • 1 kilogramm pulykamell (darált)
  • 2 teáskanál fokhagymapor
  • 2 teáskanál pirospaprika
  • 1.5 teáskanál édeskömény (őrölt)
  • 1 teáskanál rozmaring (őrölt)
  • 3 ág kakukkfű
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint bors
  • 1 darab tojás
  • 30 gramm zabpehely

A tetejére:

  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 15 gramm zabpehely (apró szemű)
Recept idők

Elkészítés:

Tegyük a darált húst egy tálba, adjuk hozzá az összemorzsolt fűszereket, a tojást, a zabpelyhet, sózzuk, borsozzuk, dolgozzuk össze a masszát. Kicsit hagyjuk pihenni, majd formáljunk belőle hengert, tegyük rá egy sütőpapírral bélelt tepsire.

Melegítsük elő a sütőt 190 fokra.

A fasírt tetejét kenjük le olajjal, majd szórjuk meg zabpehellyel. Süssük 40 percig.

Fotó: Szász Eszter /Sóbors

Ezt is szeretjük