Baconbe tekert csirkefalatok grillen sütve: szaftos és füstös lesz a hús
Próbáld ki a csirkenyársat másképp: a húst tekerd baconbe, így biztosan nem szárad ki, és finomabb is lesz tőle.
A halloumi talán az egyik legnépszerűbb grillsajt manapság, de nem mindegy, hogyan készíted, és az sem, milyen minőségűt veszel. A silányabb típusok gumisak, rágósak, hiába sütöd őket megfelelően.
A halloumit nem szükséges megsózni, ugyanis sós lében teszik el, így alapból is ízletes, az állaga pedig a mozzarellához hasonló, annyi kivétellel, hogy nem olvad meg. Pont emiatt ideális grillezéshez, nem kell attól félni, hogy szétfolyik hő hatására.
A sajtot 1 centi vastag szeletekre vágd, úgy lesz tökéletes az állaga. Az is fontos, hogy lehetőleg frissen süsd, és melegen kínáld, kihűlve már gumisabb lesz.
Serpenyőben sütve:
A halloumit vágjuk 1 centiméter vastag szeletekre, majd itassuk fel róla a nedvességet papírtörlő segítségével.
Forrósítsunk fel egy serpenyőt egy löttyintésnyi olajjal. Tegyük bele a szeleteket, majd süssük oldalanként kb. 2 percig, míg szép pirultak nem lesznek.
Rögtön tálaljuk egy kevés citromlével meglocsolva.
Grillen sütve:
Melegítsük fel a grillt.
A halloumit vágjuk falatnyi darabokra, majd húzzuk nyársra. Kenjük le olívaolajjal, majd a rácson süssük, időközönként forgassuk meg, míg minden oldala aranybarna nem lesz, kb. 5 percig.
Citromlével kínáljuk.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu