Baconbe tekert csirkefalatok grillen sütve: szaftos és füstös lesz a hús

baconbe-tekert-csirkefalatok2
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Próbáld ki a csirkenyársat másképp: a húst tekerd baconbe, így biztosan nem szárad ki, és finomabb is lesz tőle.

A csirkemell viszonylag száraz hús, így nem gyakran dobjuk a grillre: pedig ha baconbe tekered, bátran sütheted a rácson, a szalonna szaftosan tartja és pluszízzel is felruházza.

Hogy biztosan ne száradjon ki, olívaolajos-fűszeres pácba forgasd a húst sütés előtt, de akár joghurtos marinádba is teheted egy fél órára, úgy tényleg vajpuha lesz.

Hogy még finomabb legyen a baconbe tekert csirkemell, sütés közben kenegesd valamilyen általad választott szósszal, mi ezt a házi BBQ-t ajánljuk.  

Baconbe tekert csirkefalatok

baconbe-tekert-csirkefalatok

Hozzávalók 4 személyre

  • 500 g csirkemellfilé
  • 1 ek olívaolaj
  • ízlés szerint só, bors
  • 0.5 tk füstölt paprika
  • 0.5 tk fokhagymapor
  • 0.5 tk kakukkfű
  • 0.5 tk bazsalikom
  • 0.25 tk chilipor
  • 10 szelet bacon
Recept idők

Elkészítés:

Ha fanyársat használunk, áztassuk be. A grillt melegítsük elő kb. 200 fokosra.

A csirkemellfilét tisztítsuk meg, ha szükséges, majd vágjuk kb. 3 centis darabokra. 

A baconszeleteket vágjuk keresztben félbe.

A csirkefalatokat tegyük egy tálba, locsoljunk rájuk olajat, majd szórjuk rájuk az összes fűszert, forgassuk össze.

A csirkefalatokat tekerjük körbe baconnel, majd húzzuk fel a nyársra jó szorosan. 

A rácsot kenjük le olajjal.

Tegyük rá a csirkenyársakat, oldalanként kb. 6-6 percig süssük őket. Ha szeretnénk, közben kenegessük valamilyen választott szósszal. 

Ha kész van, rögtön kínáljuk.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük