Fantasztikus pulykapörkölt tejfölösen: így lesz sűrű a szaftja
A szaftos pulykapörkölt tejföllel és csípős paprikakrémmel megbolondítva készül, egyszerű, mégis ellenállhatatlan étek.
A pörkölt nagy kedvenc, mely sokféle húsból és zöldségekből készülhet. A húsos verziók közül talán a pulykás a legkevésbé népszerű, pedig úgy is nagyon finom, érdemes kipróbálni!
Pikánsan az igazi!
Bármilyen pörkölt is készüljön, jól áll neki, ha kicsit csípős: a pikáns aroma eléréséhez a legjobb a tüzes paprikakrém. Persze, ha nem szereted a csípősebb ízeket, akkor édes változatot is használhatsz. A pörköltből a tejföl sem hiányozhat, próbáld ki te is ezt a szerethető receptet!
Tejfölös pulykapörkölt
Hozzávalók 4 személyre
- 80 dkg pulykamell
- 3 fej vöröshagyma
- kevés olaj
- 1 darab paprika
- 1 darab paradicsom
- só és bors ízlés szerint
- 1 evőkanál fűszerpaprika
- 2 evőkanál paprikakrém (édes vagy csípős)
- 2.5 dl víz
- 300 g tejföl
Elkészítés:
A pulykahúst tetszés szerint kockázzuk fel.
A megtisztított vöröshagymát vágjuk finomra, és kevés olajon dinszteljük üvegesre. Ezután keverjük hozzá a finomra aprított paprikát és paradicsomot, majd 1-2 perc után a fűszerpaprikát is. Ezután dobjuk a zöldségekre az összekészített pulykahúst, fűszerezzük sóval és borssal, majd pirítsuk fehéredésig. Ezután adjuk hozzá a paprikakrémet, és öntsük fel vízzel.
A pörköltet félig lefedve főzzük addig, míg a hús megpuhul, a szaftja sűrű lesz (40-50 perc). Ha szükséges, az elfőtt vizet pótoljuk. Ezután adjuk hozzá a tejfölt, és főzzük még néhány percig.
Az elkészült pörköltet tésztával, galuskával vagy krumpligombóccal kínáljuk.
-
2024-04-14 07:52:02
-
2024-03-31 07:52:01
-
2024-03-15 09:36:01
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!