Fantasztikus pulykapörkölt tejfölösen: így lesz sűrű a szaftja

Tejfölös pulykapörkölt cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A szaftos pulykapörkölt tejföllel és csípős paprikakrémmel megbolondítva készül, egyszerű, mégis ellenállhatatlan étek.

A pörkölt nagy kedvenc, mely sokféle húsból és zöldségekből készülhet. A húsos verziók közül talán a pulykás a legkevésbé népszerű, pedig úgy is nagyon finom, érdemes kipróbálni!

Pikánsan az igazi!

Bármilyen pörkölt is készüljön, jól áll neki, ha kicsit csípős: a pikáns aroma eléréséhez a legjobb a tüzes paprikakrém. Persze, ha nem szereted a csípősebb ízeket, akkor édes változatot is használhatsz. A pörköltből a tejföl sem hiányozhat, próbáld ki te is ezt a szerethető receptet!

Tejfölös pulykapörkölt

Tejfölös pulykapörkölt ct

Hozzávalók 4 személyre

  • 80 dkg pulykamell
  • 3 fej vöröshagyma
  • kevés olaj
  • 1 darab paprika
  • 1 darab paradicsom
  • só és bors ízlés szerint
  • 1 evőkanál fűszerpaprika
  • 2 evőkanál paprikakrém (édes vagy csípős)
  • 2.5 dl víz
  • 300 g tejföl
Recept idők

Elkészítés:

A pulykahúst tetszés szerint kockázzuk fel.

A megtisztított vöröshagymát vágjuk finomra, és kevés olajon dinszteljük üvegesre. Ezután keverjük hozzá a finomra aprított paprikát és paradicsomot, majd 1-2 perc után a fűszerpaprikát is. Ezután dobjuk a zöldségekre az összekészített pulykahúst, fűszerezzük sóval és borssal, majd pirítsuk fehéredésig. Ezután adjuk hozzá a paprikakrémet, és öntsük fel vízzel.

A pörköltet félig lefedve főzzük addig, míg a hús megpuhul, a szaftja sűrű lesz (40-50 perc). Ha szükséges, az elfőtt vizet pótoljuk. Ezután adjuk hozzá a tejfölt, és főzzük még néhány percig.

Az elkészült pörköltet tésztával, galuskával vagy krumpligombóccal kínáljuk.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük