Champagne a reggeli mellé? Rögtön ünnepi hangulatba kerülünk ettől a programtól

decprog3
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Most jön advent negyedik hétvégéje, aranyvasárnap. Már lélekben is készülünk a karácsonyra, próbálunk minél több időt a szeretteinkkel tölteni. Ezek a programok tökéletes lehetőséget adnak erre, ünnepi hangulatba kerülhetünk általuk.

Karácsonyi hangolódásnak, de karácsonyi ajándékba is tökéletesek ezek a programok, vigyük el rájuk a szeretteinket, érezzük jól magunkat, és - ha eddig esetleg még nem tettük - ezektől biztosan ünnepi hangulatba kerülünk majd. 

Champagne reggeli

Budapest, Felix Kitchen & Bar - december 18-január 20.

Ma már egyre inkább elhanyagoljuk a reggeli intézményét, pedig egy kiadós reggeli, főleg, ha azt szeretteinkkel töltjük el, az egyik legjobb napindító. Ha mellé elsőosztályú champagne is társul, az pedig maga a megvalósult álom. A Felix Kitchen & Bar reggelijén Charles Heidsieck Champagne társaságában fogyaszthatjuk el a finomságokat, amely alatt egy reggeli főételt, péksüteményt, smoothie-t és kávét vagy teát értünk. Ezt az élményt - az ünnepre való tekintettel - ajándékkártya formájában is továbbadhatjuk szeretteinknek. További részletek az esemény Facebook-oldalán.

5 éves a MONYO Brewing

MONYO Grand - december 19.

A sörrajongóknak biztosan nem kell bemutatni a MONYO sörfőzdét, amely idén ünnepli az 5. születésnapját. Erre az alkalomra több dologgal is készülnek a szervezők: csapra kerül például a premier sör, ezt a születésnapi exkluzív és extrán limitált sört palackban is megvásárolhatjuk, különlegessége, hogy másfél évig boros fahordóban érlelik wild porter piros ribizlivel, áfonyával és fekete szederrel. A meglepetés sör mellé készülnek desszertekkel és extra csaplistával is, vagyis ritka és nehezen elérhető tételekkel. További részletek az esemény Facebook-oldalán

Nagy szamorodni- és aszúkóstoló

Budakalász, Kálvária Pince - december 20.

Az est és a kóstoló célja, hogy megismertesse közelebbről is a világ legjobb édes borát, a tokaji aszút. A Kálvária Pince gyűjteménye több ezer üveg aszúból és szamorodniból áll, ez a készlet folyamatos kóstolás és kutatás alapján jött létre. Ezeknek a desszertboroknak a legjavát ismerhetjük és kóstolhatjuk meg, minimum 5 szamorodnit és 5 aszút olyan top termelőktől, mint Árvay János, Demeter Zoltán, Bott Judit, Szilágyi László, Balassa István, Szepsy István, Berecz Stephanie. Ez a kóstoló is szuper karácsonyi ajándék lehet a desszertborok szerelmeseinek. További részletek az esemény Facebook-oldalán

Bor + Jazz

Budapest, Flaska Borbár - december 20.

Bor és jazz társaságában hangolódhatunk a karácsonyra, olyan előadóművészek lépnek majd fel, mint Kanizsa Gina és Lamm Dávid. Az est meghívott vendégei: Homoky Dorottya a tállyai borvidékről és Nyolcas Ádám az egri borvidékről. Mindketten 3-3 különleges tételt hoznak és mutatnak be az eseményen, mint például a Szent Tamás Furmint 2016, Sas alja Hárslevelű 2016 vagy Kékfrankos 2016. Külön részvételi díj nincs, a borcsomag árát kell csak megfizetni. További részletek az esemény Facebook-oldalán.

Nagy Karácsonyi Czakó Piacz

Czakó Termelői Piacz - december 21.

A Czakó Termelői Piaczon most szombaton bográcsos halászlével várják az érdeklődőket, ha valaki esetleg nem főzne az ünnepekre, itt az alkalom a kóstolóra. Emellett sok árussal, nagy kínálattal készülnek és várnak mindenkit: lesznek különböző lisztek, magolajak, aszalt gyümölcsök, fűszerek, teák, adventi koszorúk, karácsonyi dekorációk, de izgalmas gluténmentes termékek is a kásáktól a müzlikig, mézeskalács-különlegességek és még sok érdekesség. A termelők karácsonyi ajándékcsomagokkal is készülnek. További részletek az esemény Facebook-oldalán

Vegán Karácsony

Vegan Garden - december 21.

Vegánként is ugyanolyan a karácsony, bármit el lehet készíteni vegán változatban is. Az eseményen gyermekprogrammal, kétféle filmmel és nyitott beszélgetéssel készülnek, ahol a magyar vegán mozgalom helyzete és szerepe lesz a téma. A helyszínen élőzene és vegán bár is lesz, például mexikói vegán ételeket lehet majd megkóstolni. A beszélgetésben résztvevő vendégek listáját és további részleteket az esemény Facebook-oldalán találjátok. 

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük