Jelmezes felvonulás, karneváli hangulat és rengeteg fánk - Szuper programok lesznek a hétvégén

farsang
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Még mindig tart a farsang, február a fánk szezonja, de a téli magyar tradíció, a disznótor sem maradhat el.

Ha se fánkra, se disznótorosra nem vágyunk, részt vehetünk karneváli hangulatú borkóstolón, különleges, gyárlátogatással egybekötött sörvacsorán, vagy az eddigiektől teljesen eltérő, a vegán életmóddal kapcsolatos kerekasztal-beszélgetésen is.  

Országos Farsangi Fánkfesztivál

Nagykanizsa, Zalakaros - február 20-22.

3 nap 3 teljesen különböző programsorozat, izgalmasabbnál izgalmasabb programok várják az érdeklődőket, és természetesen minden a fánk körül forog. 20-a, csütörtök a konferencia és kiállításmegnyitó napja, ahol - többek között - a farsangi hagyományokról lesz szó, de tárlatvezetésen, fotókiállításon és könyvbemutatón is részt lehet venni. 21-én, pénteken vizes farsangi élmények várják a kicsiket és nagyokat a Zalakarosi Fürdőben, lesz például vizes vetélkedő és fánkkóstolás. 22-én, szombaton a farsangi hagyományoké a főszerep, a jelmezes felvonulásé, a fúvószenekaré és persze a rengetegféle fánké. További részleteket az esemény honlapján találtok. 

Antech - Carnival of Bubbles

InterContinental Budapest - február 22.

Francia pezsgők és farsangi hangulat vár mindenkit az InterContinentalban. Az eseményen jelen lesz az Antech Ház tulajdonosa és a régió számos borásza, de a borok mellől nem hiányzik majd a karneváli hangulat sem, ugyanis jelmezben kell érkezni a helyszínre, ráadásul a legjobb három jelmezt zsűri értékeli és díjazza majd. A jegy ára egy pohár pezsgőt és éhségűző falatkákat tartalmaz, de ingyenes belépést biztosít a február 24-i borkóstolóra is, ahol francia borászok mutatják be Languedoc-Roussillon borvidékét és borait. További részleteket az esemény Facebook-oldalán találtok. 

Kakucsi Nemzeti Hagyományőrző Fesztivál 

Kakucs - február 22.

A magyar gasztronómia téli tradíciója a disznóvágás. A szervezők célja a hagyományok ápolása és az értékek átadása, ezért évek óta nemzetközi böllérversenyt rendeznek a Kárpát-medencében élő, a disznóvágás szokásait őrző csapatok számára. A fiatalok körében is népszerűsíteni szeretnék a tradíciót, valamint a hungarikumok és a sertésfeldolgozás fontosságát. A főszervező azt mondta, hogy támogatni szeretnék a határokon átívelő gasztronómiai, népi hagyományok ápolását, de számos kézműves és élelmiszeripari terméket is vásárolhatnak a Kakucsra látogatók. A programról az esemény honlapján olvashattok bővebben. 

Vegan Sunday Market

Budapest, ELLÁTÓház - február 23.

A közösségi vegán piac idén új helyszínen, az ELLÁTÓházban várja az érdeklődőket. A piac mellett előadásokkal, kerekasztal-beszélgetésekkel és közösségi terekkel is készülnek a szervezők, ugyanis a vegán életmód nem csak a gasztronómiában mutatkozhat meg, arra is lehetőséget ad a piac, hogy beszélni lehessen róla. A konyhai alapanyagokon, finom ételeken, italokon, kézműves termékeken kívül a közösségi élmények is fontos elemei a piacnak. A programok és kiállítók listáját az esemény Facebook-oldalán találjátok. 

Dreher Sörvacsora

Deher Sörgyárak - február 27.

A Dreher Sörvacsora páratlan gasztronómiai élménnyel várja az érdeklődőket, a kulináris élvezetekről Lenk Zsolt séf és Vásárhelyi István sörgasztronómus gondoskodik, nemzetközi ízek találnak egymásra a tányéron. Lesz például fogasfilé Asahi sörrel és vaddisznósült Kozel Darkkal - a teljes menüt az esemény Facebook-oldalán találjátok. A sörvacsora azonban más izgalmakat is tartogat: gyárlátogatás is lesz, ahol beleláthattok a sörgyártás folyamataiba, de a Zsolnay csempékkel díszített, műemlék jellegű főzőházat is megtekinthetitek. 

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük