Nincs húsvét főtt tojás nélkül: 5 ínycsiklandó receptet mutatunk

tojsáscover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Elérkezett húsvét ünnepe, ilyenkor a családi asztalon helyet kapnak a szokásos, klasszikus finomságok.

A sonka, kalács, hónapos retek mellé biztos, hogy tojás is kerül majd sok családnál az asztalra, főként főtt tojás, különböző tojássaláták, kaszinótojás, kencék és szendvicsek formájában.

Tudjátok már, hogy idén milyen tojásos finomsággal készültök az ünnepre? Ha nem, semmi gond, jó helyen jártok, most ebben a kis szösszenetben igyekszünk pár ötlettel segíteni benneteket, hogy milyen tojásos menüvel is érdemes készülni.

Hagymás, majonézes tojássaláta

A tojássaláta hű társa a majonéz, ebben a receptben vöröshagyma is kerül mellé, amitől picit pikánsabb lesz az íze. A saláta nagyon jól variálható, például friss ropogós angol zellerrel vagy csemegeuborkával, retekkel is felturbózhatjuk.

tojásct

Töltött tojás

Húsvétkor a töltött tojás vagy kaszinótojás gyakori vendég az étkezőasztalon, ki így, ki úgy készíti. A töltött tojást díszíthetjük is, különösen a gyerekes családok fognak örülni az így készült tojásoknak. A tölteléket gazdagítsuk bátran, újhagyma, medvehagyma, de akár sült ropogós bacon is kerülhet bele.

Kaszinótojás

Bármilyen ünnepen helye van az asztalon az ínycsiklandó hidegtálnak, karácsonykor mustárt is szokás a töltelékbe tenni, húsvétkor tormát is keverhetünk bele. A tálca díszítésénél a friss zöldségek nagyon jól mutatnak majd.

Tojássaláta kaporral és zellerrel

Valósággal robbannak az ízek a kapros tojássalátában. A krémes, selymes textúrájú tojássaláta pikáns, köszönhetően a fokhagymának és a pirospaprikának. Az így készült saláta kenyérre kenve, friss, vékonyan szelt sárgarépa és zeller mellé is remekül illik, mártogatósként is funkcionál.

29102629 95fb60f49406d97dd41037329367a84e wm

Tojássalátás szendvics

A krémsajttal gazdagított tojássaláta sokkal selymesebb textúrájú, ropogós sült bacon teszi még izgalmasabbá, szendvicsben is tökéletes. A receptet bátran variálhatjuk ízlésünknek megfelelően, például avokádót vagy olajbogyót is használhatunk szalonna helyett, valamint cayenne-borsot is adhatunk hozzá, így kicsit karakteresebb lesz az íze.

Tippek

A főtt tojásból készült saláta vagy kaszinótojás ízesítésénél a mustár, tejföl, torma használata kötelező húsvétkor, de rengeteg más izgalmas alapanyag várja, hogy kombináljuk, például medvehagyma, avokadó, citromlé, akár görög joghurttal is lágyíthatjuk a krémet.

A frissesség és az egészség jegyében fejes salátába vagy vékonyan szelt sonkába csomagolhatjuk a krémes tojássalátát, így kínálva nagyon látványos lesz. Egy-kettőre el fog fogyni minden az ünnepi asztalunkról.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük