Keserédes tragédia: 12 tonna folyékony csoki borult egy lengyel autópályára :(((
Még mindig jobb, mint amikor egy bálnatetem robbant fel

Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Mi az az egyetlen dolog a világon, ami még a kiömlött tejnél is szomorúbb? Hát, a kiömlött folyékony csokoládé, de abból sem egy bögrényi, hanem rögtön 12 tonna. Sajnos, ez a szomorú helyzet állt elő nemrég Lengyelországban, amikor egy olvasztott csokival teli tartálykocsi felborult az autópályán, és bevonta az utat az édes tartalmával, mind a hat sáv szélességben.

A teherautó a Nyugat-lengyelországi A2-es autópálya egyik forgalmi akadályán akadt, majd borult fel. A sofőrön kívül, akinek eltört a karja, a hírek szerint szerencsére senki sem sérült meg, más, egészen szokatlan következményei ugyanakkor mégiscsak voltak a balesetnek. Néhány autós simán folytatta csodás útját, és csokoládényom csíkot festett maga mögött az aszfaltra. A kiömlött csoki pedig olyan vastagon bevonta az autópályát (szomorú zene indul), hogy nem is lehetett simán, slaggal lemosni, hanem nehézgépeket kellett bevetni, hogy eltávolítsák az útról.

A forgalmat a baleset után villámgyorsan lezárták mindkét irányba, mivel a lehető leggyorsabban cselekedni kellett. A megdermedt csokit ugyanis a tűzoltók, és a csoki gyártója szerint is, nehezebb eltávolítani az útról, mint a kifolyt olajat, vagy a havat (ami előbb-utóbb magától is elolvad).

A csodafegyver a forró víz volt, de így is órákig tartott, amíg megtisztították az utat az édes bevonatától. A helyi rendőrség szóvivője szerint hosszú idő óta ez volt az első olyan baleset, ami után a bámészkodók, és a mentést végző szakemberek arcán egyaránt mosoly ült.

A csokiimádókat ugyanakkor nyilvánvalóan borzalommal tölti el a baleset, ami joggal emlékeztet Roald Dahl és Tim Burton remek alkotására, a Charlie és a csokigyár című filmre, amikor a falánk Augustus beleesik a csokifolyóba.

Bizonyos szempontból tehát ez is egy rettenetes baleset, de azért messze nem a legrosszabb. Például azzal, a nemrégiben történt taivani esettel összehasonlítva, amikor megpróbálták a partra vontatni egy bálna tetemét, ami az akció közben felrobbant, és belekkel, meg különböző cafatokkal borította be a várost. (Elnézést)

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon