8 isteni sütemény kevert tésztából – Kezdők is elkészíthetik őket
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Egyéjszakás fahéjas, banános zabkása: tápláló reggeli
Ropogós
Melengető, bazsalikomos karalábé-krémleves: a krumplitól laktató
Aranybarnára sült zöldborsótócsni: gyors és finom mentőötlet
Puha, citrusos energiagolyó: üde citromkrémmel az igazi
Kínai tojásos sült rizs zöldségekkel dúsítva: önmagában is jólesik
Zellersaláta krémes szószban: friss, roppanós hozzávalók alkotják
Könnyítsd meg a dolgodat, készíts kevert tésztából süteményt, az élmény ugyanolyan, a munka viszont jóval kevesebb lesz vele, például a tojásokat nem kell szétválasztanod.
Nem meglepő, de amellett, hogy a kevert tésztás süteményeket nagyon egyszerűen és gyorsan elkészítheted, ezeket is el lehet rontani, például, ha türelmetlen vagy, és elkezded nyitogatni a sütő ajtaját. Érdemes ezeket a lépéseket betartanod, hogy biztosan ne rontsd el. A kevert tésztához hasonlóan könnyű összeállítani az egyensúlytésztát, ahol pedig az alapanyagok egyensúlyára, vagyis azonos mennyiségére kell ügyelned.
A kevert piskótát tetszés szerint feldobhatod gyümölccsel, kakaóval vagy akár joghurttal vagy kefirrel is. Egyébként a kuglóf – ez az elegánsabb desszert, amelyhez délutáni teázás és kis túlzással eltartott kisujj dukál – is gyakorlatilag egy kevert tészta. Ha szeretnéd, hogy könnyed legyen a végeredmény, akkor a vajat és a cukrot keverd ki külön habosra, és utána forgass össze minden más alapanyagot.
Csokis-kókuszos kevert sütemény
Elronthatatlan ez a brownie és a kevert piskóta mixeként aposztrofálható nagyon csokis, nagyon kókuszos süti, amelyet pillanatok alatt összedobhatsz. A jó minőségű csokoládé elengedhetetlen hozzá, ez kerül jó nagy mennyiségben a tésztájába, valamint mázként a tetejére is. Csak arra vigyázz, hogy ne keverd túl a tésztát.
Cseresznyés kevert piskóta
Ebbe a kevert tésztába tegyél tejfölt is, meglátod, milyen puha lesz a végeredmény. A száraz és a nedves hozzávalókat külön keverd össze, majd forgasd őket egybe, ez lesz az egyetlen macerásabb része a sütemény elkészítésének. Ha már leérett a cseresznye, akkor jöhet a meggy, a málna vagy a ribizli is ebbe a kevert piskótába.
Epres tejpite
Ez a tejpite abban tér el a klasszikus kevert piskótától, hogy minimális liszttel, sok tejjel készül, így sokkal krémesebb lesz a végeredmény. A hozzávalókat pedig ugyanúgy csak össze kell keverni, így végül is nem kakukktojás ez a nagyon gyümölcsös epres tejpite. A gyümölcsöt természetesen szintén válaszd ki idénytől függően.
Bociszelet
A bociszelet egy igazi klasszikus, ráadásul egyszerű elkészíteni. Túrórajongóknak kötelező kipróbálniuk. A tésztája habkönnyű és csupa kakaó, vaj helyett olajjal állítsd össze, valamint tojáshabbal lazítsd.
Házi tejszelet
A tejszelet az az édesség, amit a gyerekek nagyon kedvelnek, de ha azt szeretnéd, hogy ne legyen benne adalékanyag, akkor jobb, ha házilag sütöd meg. A kakaós piskótához mascarponés krém illik.
Kefires-málnás sütemény
A kevert tésztát kefirrel lazítsd és forgass bele málnát. Arra vigyázz, hogy a málna igen sérülékeny, már a szemek kiválogatásánál ügyelj az ép példányokra, hogy a sütiben is jól mutassanak. A kefires-málnás sütemény nagyon gyorsan és egyszerűen készül, és biztos sikered lesz vele.
Bögrés almás-mákos
Villámgyorsan összeállítható ez a bögrés mákos sütemény, amelyhez csak egy 2,5 decis bögrére lesz szükséged, és minden alapanyagot azzal mérj ki. A mák mellé reszelt alma kerül, a cukor mennyiségét ízlésed szerint csökkentheted vagy esetleg növelheted, valamint egy kevés szilvalekvár is jót tesz neki.
Csokis kuglóf
A kuglóf legtöbbször az ünnepi asztalra kerül, mert eleganciát sugall. Amellett, hogy nagyon szép és mutatós, egyszerűen készül, keverem-kavarom tésztája van. Arra ügyelj csak, hogy könnyű tésztát kell kapnod, ezért jó habosra keverd ki a hozzávalókat. Mint mindenben, a kuglófban is a csokis a legfinomabb.
Fotó: Getty Images, Sági Zsófia / Sóbors, Szász Eszter / Sóbors