
Puha, édes házi keksz csokidarabokkal: így marad ragacsos a belseje
Ha gyorsan szeretnél finom édességhez jutni, a csokidarabos házi keksznél jobbat nem találsz.
A mogyoróvajas, ahogy a csokichipses keksz is Amerikából terjedt el a világ többi országába, és nemcsak azért lett népszerű, mert eteti magát, hanem azért is, mert nagyon könnyű elkészíteni, és a sütőnek sem kell sokáig bekapcsolva lennie hozzá.
A kekszek viszonylag sokáig elállnak egy megfelelő és mutatós sütisdobozban – feltéve, ha nem eszitek meg pillanatok alatt –, így mindig kínálhatsz valamit a reggeli kávé mellé. Mint írtuk, a kávét nem jó éhgyomorra fogyasztani, így mindenképpen hasznos otthon valamilyen gyors ropogtatnivaló.
Azért óvatosan ezekkel a kekszekkel, mert nem diétásak, de néha-néha beleférnek az étrendbe. A mogyoróvajas nemcsak energiadús, hanem izgalmas ízű is lesz, egyszerre sós és édes, ahogy ez a szezámos-mézes keksz is, amit szintén pillanatok alatt összeállíthatsz.
A vajat, a mogyoróvajat és a cukrokat habosítsuk fel egy tálban, majd üssük bele a tojásokat is, és jól keverjük össze.
Egy másik tálba szitáljuk bele a lisztet, adjuk hozzá a szódabikarbónát, a sütőport és a sót, majd forgassuk hozzá a vajas keverékhez. Tegyük a tésztát a hűtőbe 1 órára pihenni. Ebből a mennyiségből két tepsire valót készíthetünk.
Melegítsük elő a sütőt 190 fokra.
Gyúrjunk körülbelül 2,5 centiméter átmérőjű labdákat, és tegyük őket egy sütőpapírral bélelt tepsire. Egy villa hátának a segítségével lapogassuk el úgy, hogy a villa nyoma benne maradjon a tésztában.
Süssük a kekszeket 10 percig, amíg egy kicsit el nem kezdenek megpirulni. Vegyük ki a sütőből, és hagyjuk kicsit hűlni, majd tegyük rácsra, hogy teljesen kihűljenek.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu