7 isteni szendvicskrém, amit öröm a kenyérre kenni: a kedvenceinkből válogattunk
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
A kevesebb néha több, igaz ez az étkezésre is, olykor a legegyszerűbb finomságok sokkal nagyobb sikert aratnak az étkezőasztalnál, mint a gazdagabb, főúri fogások.
A frissen sült kenyér illata hívogató, lágy vajjal vagy lekvárral megkenve egyszerű étek, mégis fenomenális. A különböző pékárukat jólesik ízes krémekkel megkenni, ezek a kencék finomabbá teszik a szendvicseket, de akár mártogatósként is kínálhatod őket friss, ropogós zöldségek mellé.
A szendvicskrémek egyszerű finomságok, gyors éhségűzők, érdemes belőlük a hűtőben tartani, ha hirtelen, munka közben megkordul a gyomrod, csak kenyérre kell kenned a kencét és már falatozhatod is. Az ízes krémek készülhetnek húsfélékből, zöldségből vagy tojásból. A választék bő, rengeteg izgalmas kence közül lehet válogatni. Van, amelyik egészséges, alakbarát összetevőkből készül, és persze van a bűnösebb élvezet, amely fogyókúra alatt nem túl jó választás.
Mi is szeretjük a kencéket, most kedvenc receptjeinkből válogattunk, adunk néhány ötletet, milyen ízes krémeket érdemes a hűtőbe rejteni.
Vörösbabkrém
Az egyik legegyszerűbben készülő kence, nincs másra szükség, csak vörösbabkonzervre, hagymára, fokhagymára és még néhány ízesítőre. Az alapanyagokat dobd tálba, majd botmixerrel pürésítsd, utána tedd hűtőbe, hogy az ízek összeérjenek. A vörösbabkrém tele van ízzel és energiával, tökéletes napindító, ebédig garantáltan nem fog megkordulni a gyomrod!
Sült céklakrém tahinivel
A gyönyörű színben pompázó krém egészséges és nagyon finom! A kencében a cékla íze dominál, mellette pedig a tahini kicsit diós aromája érezteti magát. Az ízes kencét kenheted pirítósra, vagy kenyér helyett próbáld ki zöldségekkel fogyasztva.
Fűszeres gombapástétom
A fehérjedús gomba remek húshelyettesítő, rengetegféle finomság készülhet belőle, szokás rántani, különböző bundákban pirosra sütni, izgalmas levesbetét és még kence is lehet belőle. A gomba szereti a fűszereket, intenzív aromákkal bolondítva nagyon finom, ha nem riadsz vissza a különlegesebb ízektől, akkor dió is kerüljön a gombapástétomba.
Kolbászízű vegán szendvicskrém
Ma már mindent lehet helyettesíteni, még a hagyományos kedvenc, a kolbászkrém is készülhet hús nélkül, kenyérre kenve pedig senki nem fog rájönni az átverésre. A hústermék helyett magvak, fűszerek és kókuszzsír keverékéből születik meg az ízes krém, amit a vegetáriánusok és a húsevők is a legnagyobb élvezettel fognak elmajszolni.
Kolbászkrém
A házi kolbász ízvilágával nehéz felvenni a versenyt, de azért a boltban is lehet jó minőségű kolbászt találni, amelyből érdemes otthon tartani. Karikázva vagy harapva, friss kenyérrel és zöldségekkel remek, de ha másra vágyna az ember, akkor néhány hozzávalóval kiegészítve ízes, szaftos kence dobható össze belőle, ami pillanatok alatt el fog fogyni. A kolbászkrém melegszendvicsnek is kiváló, sajttal megszórva, pirosra sütve igazi retró kedvenc.
Töpörtyűkrém
A tepertő vagy a töpörtyű nagy kedvenc, amit nem csak kenyérrel érdemes elfalatozni, pogácsa tésztájába is kerülhet. A legjobb a házi készítésű, de vásárlásnál mindig megbízható hentestől szerezd be a kacsa- vagy sertéstepertőt. Ha igazán szereted, akkor próbáld ki krém formájában is, kínálj mellé zöldségeket és egy bögre teát.
Házi hummusz
A csicseriborsó egészséges finomság, bővelkedik vitaminokban és ásványi anyagokban, érdemes beépíteni az étrendbe! Nem szabad tőle félni, rengeteg izgalmas dolog készülhet belőle. Kezdésnek érdemes kipróbálni a hummuszt. A csicseriborsóból készült kence szezámolajjal és fűszerekkel készül, az íze rabul ejt, az első kóstolás után függőséget okoz!
Fotók: Getty Images, Szász Eszter/Sóbors