![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Vegán vacsora luxuskivitelben: ajándékozz ötfogásos menüsort
![vegánétterem](https://kep.index.hu/1/0/4661/46617/466179/46617946_3554290_297b853b3849bac610854b776a8e8213_wm.jpg)
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
2023 veganuárja egy igazi különlegességet tartogat mindenki számára. Magyarország két méltán elismert séfje foglalja el a budapesti Cyrano étterem konyháját négy este erejéig, hogy a fenntarthatóság és a növényi alapú táplálkozás mellett ragadjon fakanalat január 19. és 22. között.
A 2016-ban, 28 évesen – a legfiatalabb magyar séfként – Michelin-csillagot szerző Heiszler Olivér, valamint a húsmentes táplálkozás elhivatott követe, egyben világbajnoki ezüstérmes Ádám Csaba egy-egy ötfogásos vegán menüvel várja azokat, akik részt vesznek ezeken a limitált létszámú vacsorákon. Lepd meg magadat vagy a szerettedet ezzel a szuper programmal, akár vegán, akár húsevő, imádni fogja.
A Leba Restaurant egy pop-up étterem, amelynek célja, hogy elhozza Magyarországra a vegán csúcsgasztronómiát. Az ötlet megálmodója Tamás István, aki Angliába költözése előtt közel 20 évet töltött a Cyrano étterem kötelékében, így nem volt kérdéses, hogy az 1993 óta nyitva tartó belvárosi üzlet legyen a vacsorák helyszíne.
![vegánmenü](https://kep.cdn.indexvas.hu/1/0/4661/46617/466173/46617342_00c0ea501624d0d3d0f2e4af6486c39c_wm.jpg)
Az étterem hangulata tökéletes választás a közreműködő séfek ételeinek kiegészítésére, és a „hazai terep” kellő önbizalmat ad egy ilyen rendezvény lebonyolítására.
A menüsor megálmodói
Heiszler Olivér személye nem volt kérdéses, hiszen ő is a Cyranóban kezdte a pályafutását, és örömmel tér vissza a régi idők emlékére. Ádám Csaba pedig a most már két Michelin-csillagos Pesti István ajánlása nyomán kapott felkérést, és habozás nélkül mondott igent a megkeresésre.
![vegánmenü1](https://kep.cdn.indexvas.hu/1/0/4661/46617/466172/46617268_45bb202cbdad4272d7803e7d6d4c7ecd_wm.jpg)
Ádám Csaba
Olivér és Csaba egyetlen irányvonalat kapott a menü összeállításához: szigorúan vegán ételek kerülhetnek az étlapra. A menüsorhoz borkínálat is választható majd, és ne legyen kétség, mind vegán eljárással készültek, kizárólag magyar termelőktől.
![vegánmenü2](https://kep.cdn.indexvas.hu/1/0/4661/46617/466173/46617352_4510af11aa27d4ccae81623a60e1f23d_wm.jpg)
Heiszler Olivér
Biztosan kijelenthető, a vacsorák mindenkit lenyűgöznek majd, vegánt, húsimádót egyaránt. Ám aki részt szeretne venni valamelyik esten, annak érdemes igyekeznie a foglalással, egy-egy vacsorára ugyanis mindössze 26 férőhely áll rendelkezésre.
A menüsorok
És hogy mivel készül a két séf? Mutatjuk!
Január 19–20.
Séf: Heiszler Olivér
- Színes céklák gyümölcsmustárral, vadrizzsel
- Gombaerőleves sült gesztenyével
- Rakott kelkáposzta árpával
- Parázson sült zeller, kesudió, élesztő
- Kabocha, csicseriborsó, kamilla
Január 21–22.:
Séf: Ádám Csaba
- Vargányapástétom, füstölt ördögszekérgomba, alma
- Kókuszos karfiolveluté, sült karfiol, lime
- Kelbimbó, birsalma, dió, fűszeres granola
- Csicsóka, mustár, spenót, hagyma jus
- Cékla, kömény, tormafagylalt
További részletek a Facebookon, illetve a www.lebarestaurant.com weboldalon olvashatók.