![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
20 perces epermisu: könnyű és isteni finom a tiramisu tavaszi testvére
Véletlenül tökéletes sütik sorozat
Nyomtatás
Legolvasottabb
Cikkek
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Gyere Te is
Friss és
Ropogós
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
Könnyebb, tavaszibb, mint a klasszikus tiramisu, de legaláb ugyanolyan finom. Gyors desszert, biztos sikerre vágyóknak.
Az úgy kezdődött, hogy engem minden évben meglep ez a pünkösd vasárnap. Mármint nem a létezése, hanem az, hogy nincsenek boltok. Idén is így történt, súlyosítva azzal, hogy hétfőre egy barátnőm szülinapjára mentünk, ahová szerettem volna vinni egy tortát, amihez - nyilván - vasárnap terveztem bevásárolni.
Persze a kamra is üres volt, úgyhogy egy benzinkutas Spar készletéből kellett kiindulni, ilyenkor általában tiramisu a megoldás, babapiskóta, tojás és mascarpone még ott is kapható, az ünnepelt szereti, pipa.
Aztán megláttam, hogy VÉGRE megjelent a kedvenc helyemen a kedvenc epresem, így született ez az édesség, tök saját fejből, ráadásul rohanva. Mint az ilyen próbálkozások általában: isteni lett.
Epermisu
![epermisu](https://kep.index.hu/1/0/2909/29096/290967/29096759_31863be1c56172c99a4f47a7bb677abb_wm.jpg)
Hozzávalók 10 adaghoz
- 20 dekagramm babapiskóta
- 50 dekagramm mascarpone
- 3 deciliter görög joghurt
- 3 darab tojás, szétválasztva
- 4 evőkanál házi vanília esszencia (vagy vaníliás cukor+rum/vodka)
- 5 evőkanál cukor
- 4 evőkanál amaretto vagy rum
- 3 deciliter tej áztatni
- 1 kilogramm eper
Elkészítés:
1. Válaszd szét a tojásokat, a fehérjéből verj kemény habot
2. Keverd össze a tojások sárgáját a mascarponéval, a görög joghurttal, a cukorral, és a vaníliával. (Vagy vaníliás cukorral és pár evőkanál tetszőleges alkohollal)
3. Óvatosan forgasd bele a fehérjehabot a másik krémbe
4. Egy mélytányérba önts tejet, keverd bele az amarettót/rumot.
5. Készíts elő egy jó nagy tálat
6. Mártogasd a tejbe a fél adag babapiskótát (nem kell áztatni!), és egy rétegben rakd ki vele a tál alját.
7. Szórd meg az eper negyedével, ha nagyok a szemek, előtte fel is darabolhatod.
8. Kanalazd rá a krém felét.
9. Mártogasd és rakosgasd a krém tetejére a babapiskóták másik felét.
10. Szórd rá az eper negyedét.
11. Kanalazd rá a maradék krémet, terítsd nagyjából szét
12. Szórd a tetejére az eper felét. Ha szeretnéd, menta vagy citromfűlevelekkel díszítheted, ha bátor vagy, akkor próbáld ki bazsalikommal.
2. Keverd össze a tojások sárgáját a mascarponéval, a görög joghurttal, a cukorral, és a vaníliával. (Vagy vaníliás cukorral és pár evőkanál tetszőleges alkohollal)
3. Óvatosan forgasd bele a fehérjehabot a másik krémbe
4. Egy mélytányérba önts tejet, keverd bele az amarettót/rumot.
5. Készíts elő egy jó nagy tálat
6. Mártogasd a tejbe a fél adag babapiskótát (nem kell áztatni!), és egy rétegben rakd ki vele a tál alját.
7. Szórd meg az eper negyedével, ha nagyok a szemek, előtte fel is darabolhatod.
8. Kanalazd rá a krém felét.
9. Mártogasd és rakosgasd a krém tetejére a babapiskóták másik felét.
10. Szórd rá az eper negyedét.
11. Kanalazd rá a maradék krémet, terítsd nagyjából szét
12. Szórd a tetejére az eper felét. Ha szeretnéd, menta vagy citromfűlevelekkel díszítheted, ha bátor vagy, akkor próbáld ki bazsalikommal.
Címkék:
Olvasd el ezt is!