20 perces epermisu: könnyű és isteni finom a tiramisu tavaszi testvére
Véletlenül tökéletes sütik sorozat

Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Könnyebb, tavaszibb, mint a klasszikus tiramisu, de legaláb ugyanolyan finom. Gyors desszert, biztos sikerre vágyóknak.

Az úgy kezdődött, hogy engem minden évben meglep ez a pünkösd vasárnap. Mármint nem a létezése, hanem az, hogy nincsenek boltok. Idén is így történt, súlyosítva azzal, hogy hétfőre egy barátnőm szülinapjára mentünk, ahová szerettem volna vinni egy tortát, amihez - nyilván - vasárnap terveztem bevásárolni.

Persze a kamra is üres volt, úgyhogy egy benzinkutas Spar készletéből kellett kiindulni, ilyenkor általában tiramisu a megoldás, babapiskóta, tojás és mascarpone még ott is kapható, az ünnepelt szereti, pipa.

Aztán megláttam, hogy VÉGRE megjelent a kedvenc helyemen a kedvenc epresem, így született ez az édesség, tök saját fejből, ráadásul rohanva. Mint az ilyen próbálkozások általában: isteni lett.

Epermisu

epermisu

Hozzávalók 10 adaghoz:

  • 20 dekagramm babapiskóta
  • 50 dekagramm mascarpone
  • 3 deciliter görög joghurt
  • 3 darab tojás, szétválasztva
  • 4 evőkanál házi vanília esszencia (vagy vaníliás cukor+rum/vodka)
  • 5 evőkanál cukor
  • 4 evőkanál amaretto vagy rum
  • 3 deciliter tej áztatni
  • 1 kilogramm eper
Recept idők

Elkészítés:

1. Válaszd szét a tojásokat, a fehérjéből verj kemény habot

2. Keverd össze a tojások sárgáját a mascarponéval, a görög joghurttal, a cukorral, és a vaníliával. (Vagy vaníliás cukorral és pár evőkanál tetszőleges alkohollal)

3. Óvatosan forgasd bele a fehérjehabot a másik krémbe

4. Egy mélytányérba önts tejet, keverd bele az amarettót/rumot.

5. Készíts elő egy jó nagy tálat

6. Mártogasd a tejbe a fél adag babapiskótát (nem kell áztatni!), és egy rétegben rakd ki vele a tál alját.

7. Szórd meg az eper negyedével, ha nagyok a szemek, előtte fel is darabolhatod.

8. Kanalazd rá a krém felét.

9. Mártogasd és rakosgasd a krém tetejére a babapiskóták másik felét.

10. Szórd rá az eper negyedét.

11. Kanalazd rá a maradék krémet, terítsd nagyjából szét

12. Szórd a tetejére az eper felét. Ha szeretnéd, menta vagy citromfűlevelekkel díszítheted, ha bátor vagy, akkor próbáld ki bazsalikommal.
Szólj hozzá! ( komment)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőséghez. Részletek az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ezt is szeretjük