
Krémes banánmousse 5 perc alatt: kókuszjoghurt az alapja
Ha egy egészséges, szívbarát és percek alatt készülő nasira vágysz, akkor megtaláltad!
Azt hiszem, hogy egy rendkívül egyszerű és mégis pofás desszertötlet ez az eperhab, igazi vendégváró, amelybe azonnal bele fogsz szeretni.
Sűrű, mégis krémes textúrájú, és akár fagyasztott gyümölcsből is elkészíthető, mikor nincs szezonja az epernek. Csupán néhány percre és 5 hozzávalóra van hozzá szükség, és akár hozzáadott cukor nélkül is összedobható.
A krémsajtot hagyjuk szobahőmérsékletűre melegedni.
Az epreket mossuk meg, majd távolítsuk el a száraikat.
Tegyük őket a robotgépbe vagy egy tálba, és pürésítsük le.
Adjuk hozzá a püréhez a krémsajtot és az összes többi hozzávalót, majd keverjük simára. Ezt megtehetjük turmixgépben, robotgépben, de akár egy tálban is, kézi habverő segítségével.
Ha elkészült az álomszép krémünk, porciózzuk ki poharakba, majd tálalásig tegyük be a hűtőbe.
Fotó forrása: Getty Images
@sobors.hu