5 perces eperhab: tökéletes desszert minden alkalomra

3
Nyomtatás
eperhab
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Az eperhab egy tökéletes gyors desszert, ami amellett, hogy finom, még légiesen könnyed is. Bármilyen alkalomra, percek alatt elkészíthető!

Azt hiszem, hogy egy rendkívül egyszerű és mégis pofás desszertötlet ez az eperhab, igazi vendégváró, amelybe azonnal bele fogsz szeretni.

Sűrű, mégis krémes textúrájú, és akár fagyasztott gyümölcsből is elkészíthető, mikor nincs szezonja az epernek. Csupán néhány percre és 5 hozzávalóra van hozzá szükség, és akár hozzáadott cukor nélkül is összedobható.

5 perces eperhab

eperhab

Hozzávalók 6 pohárhoz

  • 230 g natúr krémsajt
  • 120 g joghurt
  • 120 g porcukor
  • 5 nagyobb db eper
  • 0.25 tk. vaníliakivonat
Recept idők

Elkészítés:

A krémsajtot hagyjuk szobahőmérsékletűre melegedni. 

Az epreket mossuk meg, majd távolítsuk el a száraikat.

Tegyük őket a robotgépbe vagy egy tálba, és pürésítsük le. 

Adjuk hozzá a püréhez a krémsajtot és az összes többi hozzávalót, majd keverjük simára. Ezt megtehetjük turmixgépben, robotgépben, de akár egy tálban is, kézi habverő segítségével. 

Ha elkészült az álomszép krémünk, porciózzuk ki poharakba, majd tálalásig tegyük be a hűtőbe.

Fotó forrása: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon