Krémes banánmousse 5 perc alatt: kókuszjoghurt az alapja
Ha egy egészséges, szívbarát és percek alatt készülő nasira vágysz, akkor megtaláltad!
A hagyományos, francia receptek mintájára készülő mousse-ok rendszerint vajjal, tejszínnel és tojással készülnek, azonban ha valami könnyedebbre, kevésbé zsírosra és gyorsabban elkészíthető nassolnivalóra vágysz, akkor dobd össze ezt a gyümölcsös változatot.
A káliumban gazdag banán mellett a desszertben olyan hozzávalók kapnak helyet, mint a kókuszjoghurt vagy a kókusztej, így vegánként is bátran fogyaszthatod. Fontos, hogy utóbbiból a sűrű, konzerves változatot válaszd, és felhasználás előtt legalább 3 órát a hűtőben tárold. Ezáltal szétválik a sűrű, krémes réteg – amire szükséged lesz – a kókuszvíztől, és könnyen kikanalazhatod a konzervből.
Mivel a banán könnyen oxidálódik, és hamar megbarnul, a vele készülő mousse-t közvetlenül tálalás előtt készítsd el, különben kevésbé lesz mutatós. Az ízét azonban mindez nem befolyásolja, így a maradékot hűtőben tárolva másnap is elfogyaszthatod.
Joghurtos banánmousse
Hozzávalók 4 adaghoz
- 3 db banán
- 120 g kókuszjoghurt
- 200 ml konzerves kókusztej (folyadék nélkül)
- 1 tk vaníliakivonat
- 3 ek juharszirup
Elkészítés:
Egy banán kivételével tegyünk minden hozzávalót turmixgépbe, és dolgozzuk teljesen egységes, selymes állagúra.
Kanalazzuk a mousse-t poharakba vagy kisebb tálkákba, a maradék banánt karikázzuk fel, és díszítsük vele a desszertet.
Azonnal fogyasszuk, a maradékot hűtőben tároljuk.
-
2024-04-21 11:08:01
-
2024-04-17 10:32:01
-
2024-04-01 07:52:01
Fotók: Getty Images
Olvasd el ezt is!