Krémes banánmousse 5 perc alatt: kókuszjoghurt az alapja

Bananmousse
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Ha egy egészséges, szívbarát és percek alatt készülő nasira vágysz, akkor megtaláltad!

A hagyományos, francia receptek mintájára készülő mousse-ok rendszerint vajjal, tejszínnel és tojással készülnek, azonban ha valami könnyedebbre, kevésbé zsírosra és gyorsabban elkészíthető nassolnivalóra vágysz, akkor dobd össze ezt a gyümölcsös változatot.

A káliumban gazdag banán mellett a desszertben olyan hozzávalók kapnak helyet, mint a kókuszjoghurt vagy a kókusztej, így vegánként is bátran fogyaszthatod. Fontos, hogy utóbbiból a sűrű, konzerves változatot válaszd, és felhasználás előtt legalább 3 órát a hűtőben tárold. Ezáltal szétválik a sűrű, krémes réteg – amire szükséged lesz – a kókuszvíztől, és könnyen kikanalazhatod a konzervből.

Mivel a banán könnyen oxidálódik, és hamar megbarnul, a vele készülő mousse-t közvetlenül tálalás előtt készítsd el, különben kevésbé lesz mutatós. Az ízét azonban mindez nem befolyásolja, így a maradékot hűtőben tárolva másnap is elfogyaszthatod.

Joghurtos banánmousse

Bananmousse-c

Hozzávalók 4 adaghoz

  • 3 db banán
  • 120 g kókuszjoghurt
  • 200 ml konzerves kókusztej (folyadék nélkül)
  • 1 tk vaníliakivonat
  • 3 ek juharszirup
Recept idők

Elkészítés:

Egy banán kivételével tegyünk minden hozzávalót turmixgépbe, és dolgozzuk teljesen egységes, selymes állagúra.

Kanalazzuk a mousse-t poharakba vagy kisebb tálkákba, a maradék banánt karikázzuk fel, és díszítsük vele a desszertet.

Azonnal fogyasszuk, a maradékot hűtőben tároljuk.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük