Könnyű nyári desszert: áfonyás kocka a citrom fanyarságával

áfonyáskockacover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Az egészséges áfonyából érdemes minél többet fogyasztani, kiváló csemege, a sütik világában pedig nagyon változatosan fel tudjuk használni.

Sokan csak a sütemények díszítésénél, esetleg egyszerű palacsinta vagy muffin formájában gondolnak az áfonyára, pedig sokkal több izgalmat rejt magában, rengeteg finomság készülhet belőle, például a kellemesen fanyar áfonyás kocka.

A süti tésztáját puha vajból készítjük el, morzsás állagúnak kell lennie, ha szeretnénk, zabkeksszel is kipróbálhatjuk a receptet. A selymes krémet sűrített tejből készítjük, amitől sokkal édesebb lesz, a citrom fanyarsága és az áfonya zamata remekül érvényesül ebben az egyszerű sütiben.

Arra azonban vigyázzunk a készítésénél, hogy a citrommal ne essünk túlzásba, mert akkor az áfonya íze nem fog érződni.

Áfonyás-citromos kocka

áfonyáskockact

Hozzávalók 4 személyre:

Tészta:

  • 150 gramm vaj
  • 40 gramm cukor
  • 175 gramm liszt
  • 1 evőkanál kukoricakeményítő
  • 1 csipet

Krém:

  • 3 darab tojás
  • 400 gramm sűrített tej
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 darab citrom (reszelt héja és leve)
  • 80 gramm áfonya
Recept idők

Elkészítés:

Tészta:

A puha vajat a cukorral kézi robotgép segítségével egybekeverjük, majd a sót, lisztet és a kukoricakeményítőt is beledolgozzuk. Morzsás végeredményre számítsunk, amit sütőpappírral bélelt tepsibe belenyomkodunk. 175 fokos előmelegített sütőben 15 percig süssük.

Krém:

A három tojást a sűrített tejjel alaposan összekeverjük, majd beleforgatjuk a lisztet, a citrom reszelt héját és levét. A kész krémet a tésztára öntjük, elsimítjuk rajta, majd az áfonyát beleszórjuk, 175 fokos sütőben 15-20 percig sütjük, kockára vágva kínáljuk.

Fotó: Getty Images

Szólj hozzá! ( komment)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőséghez. Részletek az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ezt is szeretjük