Áfonyás pohárdesszert citromkrémmel: mutatós desszert fél órán belül

3
Nyomtatás
Afonyas-citromos-poharkrem-c
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Az áfonya és a citrom remekül kiegészítik egymást, ebben a pohárdesszertben ráadásul nem is akármilyen formában találkoznak: a friss áfonya mellé selymes citromkrém kerül.

Ha egy könnyű, frissítő desszertet készítenél, amelyhez még a sütőt sem kell bekapcsolni, akkor ez a pohárkrém nem fog csalódást okozni. Szuper választás egész évre, hiszen a hozzávalókat bármikor be tudod szerezni: a meleg napokon üdítő nasi, télen pedig visszahozza a nyári hangulatot.

A desszert alapja vaníliás keksz, erre jön a citromkrém és a tejszínhab, ráadásként pedig friss áfonyaszemek kerülnek bele. A teljes desszert vegán, így sem tejtermékek, sem tojás nem kerül az összeállításba, de ha számodra nem jelent problémát ezek fogyasztása, akkor tetszés szerint helyettesítsd őket a hagyományos hozzávalókkal.

Áfonyás-citromos pohárdesszert

Afonyas-citromos-poharkrem

Hozzávalók 4 adaghoz

  • 1 adag citromkrém a leírás szerint
  • 200 ml növényi habtejszín
  • 1 tk. vaníliakivonat
  • 2 tk. porcukor
  • 200 g vaníliás keksz
  • 100 g áfonya
Recept idők

Elkészítés:

Először készítsük el a citromkrémet az itt szereplő leírás szerint, majd tegyük félre kissé hűlni.

Közben a habtejszínt keverjük össze a vaníliakivonattal és a porcukorral, majd verjük kemény habbá.

A kekszet tördeljük kisebb-nagyobb darabokra, majd a többi hozzávalóval együtt véletlenszerűen rétegezzük 4 egyforma pohárba.

Akár azonnal fogyaszthatjuk, de akkor lesz a legjobb, ha előtte 1-2 órát hűtőben dermedni hagyjuk.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon