
8 selymes nyári pohárkrém a meleg napokra: egyikhez sem kell bekapcsolni a tűzhelyt
Nyáron a hűsítő desszertek esnek a legjobban: a pohárkrémek hidegen jók, és alig van velük munka.
Ha egy könnyű, frissítő desszertet készítenél, amelyhez még a sütőt sem kell bekapcsolni, akkor ez a pohárkrém nem fog csalódást okozni. Szuper választás egész évre, hiszen a hozzávalókat bármikor be tudod szerezni: a meleg napokon üdítő nasi, télen pedig visszahozza a nyári hangulatot.
A desszert alapja vaníliás keksz, erre jön a citromkrém és a tejszínhab, ráadásként pedig friss áfonyaszemek kerülnek bele. A teljes desszert vegán, így sem tejtermékek, sem tojás nem kerül az összeállításba, de ha számodra nem jelent problémát ezek fogyasztása, akkor tetszés szerint helyettesítsd őket a hagyományos hozzávalókkal.
Először készítsük el a citromkrémet az itt szereplő leírás szerint, majd tegyük félre kissé hűlni.
Közben a habtejszínt keverjük össze a vaníliakivonattal és a porcukorral, majd verjük kemény habbá.
A kekszet tördeljük kisebb-nagyobb darabokra, majd a többi hozzávalóval együtt véletlenszerűen rétegezzük 4 egyforma pohárba.
Akár azonnal fogyaszthatjuk, de akkor lesz a legjobb, ha előtte 1-2 órát hűtőben dermedni hagyjuk.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu