Pillekönnyű áfonyás, ricottás palacsinta: sok gyümölccsel még jobb

2
Nyomtatás
ricottas-afonyas-palacsinta-receptje
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A ricotta nemcsak finoman krémessé varázsolja a palacsintát, de könnyű és levegős állagot is biztosít neki, sőt, áfonya is sül bele.

A palacsinták tárháza végtelen, a ricottás, áfonyás változat könnyed és gazdag reggeli vagy izgalmas desszert is lehet. Ez az édesség nem csupán ízletes, de textúrájában is különleges. 

A ricotta kiváló alapanyag, természetes puhaságot kölcsönöz a palacsintának, amely szinte elolvad a szájban, míg a sütés közben enyhén karamellizálódó áfonya még izgalmasabbá teszi a tésztát. Ha fagyasztott áfonyát használsz, először engedd fel, és itasd le róla a felesleges vizet, hogy ne hígítsa fel a tésztát.

Tálaláskor kínálhatsz hozzá mézet vagy juharszirupot. 

Áfonyás-ricottás palacsinta

afonyas-ricottas-palacsinta-receptje

Hozzávalók 12 darabhoz

  • 25 dkg ricotta
  • 15 dkg liszt
  • 10 dkg áfonya
  • 2 dl tej
  • 2 db tojás
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 csomag
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • a sütéshez vaj
  • áfonya vagy más gyümölcs a tálaláshoz
Recept idők

Elkészítés:

Egy nagy tálban keverjük össze a ricottát, a tojásokat, a cukrot és a vaníliás cukrot. Szitáljuk hozzá a lisztet, a sütőport és a sót, majd dolgozzuk simára. Fokozatosan adjuk hozzá a tejet, és keverjük csomómentesre. Óvatosan forgassuk a tésztába az áfonyát.

Egy serpenyőben olvasszunk fel kevés vajat. Kanalazzunk bele kis adagokat a tésztából, és süssük a palacsintákat 2-3 percig az egyik oldalon, amíg aranybarnák lesznek. Fordítsuk meg, és süssük meg a másik oldalukat is.

Halmozzuk a palacsintákat egymásra, és tálaljuk további áfonyával vagy más friss gyümölccsel. 

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon