
Mini palacsinta, ha unod a zabkását: a ráérős reggelek szupersztárja
Szereted a palacsintát? Ha igen, akkor ráérősebb reggeleken készítsd el kanalazható, mini változatban is!
A palacsinták tárháza végtelen, a ricottás, áfonyás változat könnyed és gazdag reggeli vagy izgalmas desszert is lehet. Ez az édesség nem csupán ízletes, de textúrájában is különleges.
A ricotta kiváló alapanyag, természetes puhaságot kölcsönöz a palacsintának, amely szinte elolvad a szájban, míg a sütés közben enyhén karamellizálódó áfonya még izgalmasabbá teszi a tésztát. Ha fagyasztott áfonyát használsz, először engedd fel, és itasd le róla a felesleges vizet, hogy ne hígítsa fel a tésztát.
Tálaláskor kínálhatsz hozzá mézet vagy juharszirupot.
Egy nagy tálban keverjük össze a ricottát, a tojásokat, a cukrot és a vaníliás cukrot. Szitáljuk hozzá a lisztet, a sütőport és a sót, majd dolgozzuk simára. Fokozatosan adjuk hozzá a tejet, és keverjük csomómentesre. Óvatosan forgassuk a tésztába az áfonyát.
Egy serpenyőben olvasszunk fel kevés vajat. Kanalazzunk bele kis adagokat a tésztából, és süssük a palacsintákat 2-3 percig az egyik oldalon, amíg aranybarnák lesznek. Fordítsuk meg, és süssük meg a másik oldalukat is.
Halmozzuk a palacsintákat egymásra, és tálaljuk további áfonyával vagy más friss gyümölccsel.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu