Alakbarát, serpenyős csirkemell: így készítve szaftos és finom

11
Nyomtatás
Alakbarát, serpenyős csirkemell cover
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A szép pirosra sült csirkemell finom puha, szaftos, mely tökéletes salátával vagy rizzsel kínálva.

A natúr csirkemell alakbarát finomság, igen ám, de sokak szemében unalmas. Hogy ne tűnjön olyan egyszerűnek, érdemes a fűszerezésével játszani. A legjobb, ha friss fűszernövényeket használsz, de az őrölt változatok is megteszik. Ha szereted a csípőset, akkor a tört jalapeño vagy chilipehely kötelező. A különlegesebb hatás kedvéért pedig citromborsot is használhatsz, mint ahogy azt a receptben ajánljuk.

A hús leheletnyi olívaolajjal készül, helyette azonban avokádóolajat is használhatsz. Az alakbarát fogás forró levegős sütőben is tökéletes lesz.

Így kínáld!

Legyen szó diétáról vagy egészséges táplálkozásról, friss salátával és rizzsel a legjobb. Persze más is kerülhet mellé: krumplipüréhez vagy főzelékhez is passzol, sőt ízletes szendvicset is összeállíthatsz belőle.

Alakbarát, serpenyős csirkemell

Alakbarát, serpenyős csirkemell ct

Hozzávalók 2 darabhoz

  • 2 darab csirkemell
  • só és bors ízlés szerint
  • citrombors ízlés szerint
  • kevés olívaolaj
Recept idők

Elkészítés:

A húst két sütőpapír közt kicsit klopfoljuk ki. Fűszerezzük sóval, borsal és citromborssal, majd kenjük meg egy kevés olívaolajjal.

Az előkészített húst forró serpenyőben, mindkét oldalán süssük szép aranybarnára. A sütési idő a szeletek vastagságától függ: ha vékonyabbak, akkor elég lesz 4-5 perc, ha viszont vastagabbak, akkor 8-12 percre is szükség lehet.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon