
Illatos, őszi almás-fahéjas kuglóf: keverem-kavarom a tésztája

Az almás sütemények fénykorukat élik, így érdemes minél több változatban elkészíteni őket. Ez a mostani egy egyszerű, kavart tészta, amit a kuglófforma tesz különlegessé.
Ez a sütemény könnyed, omlós és levegős, egy igazi egyszerű desszert az őszi sütésekhez. Ráadásul rendkívül mutatós, így vendégvárónak is alkalmas.
A receptben megadott mennyiségek egy 24 cm-es sütőformához igazítottak, de az sem tragédia, ha nincs ilyened otthon, bármilyen más, 10 bögrényi kapacitású tepsit használhatsz.

Megjelent Mentes Anyu 3. könyve!
Mentes Anyu elismert szakmai csapatával együtt összeállította a mentes étkezések 50 legjobb receptjét, hogy multikulináris élményekkel örvendeztesse meg a különleges étrendet követő érdeklődőket.
A könyvet, a korábbi kötetekkel együtt, a FeminaShopban lehet megvásárolni, kizárólag online.
Promóció
Almás-fahéjas kuglóf

Hozzávalók 12 szelethez
- 420 g liszt
- 150 g barna cukor
- 100 g cukor
- 80 g apróra vágott dió
- 1 ek sütőpor (1 csomag)
- 1 tk szódabikarbóna
- 0.5 tk só
- 4 tk őrölt fahéj
- 1 tk őrölt szegfűszeg
- 0.5 tk őrölt szerecsendió
- 300 ml zabital
- 110 g olvasztott növényi vajhelyettesítő vagy margarin
- 120 ml napraforgóolaj (vagy más semleges ízű olaj)
- 180 g cukormentes almapüré
- 180 ml cukormentes almalé
- 2 tk vaníliakivonat
Elkészítés:
Egy nagyobb edényben keverjük össze a lisztet, a cukrokat, a diót, a sütőport, a szódabikarbónát, a sót, a fahéjat, a szegfűszeget és a szerecsendiót.
Adjuk a fentiekhez a növényi italt, a vajhelyettesítőt, az olajat, az almalevet, az almaszószt és a vaníliát, és egy kézi mixer segítségével, alacsony sebességen dolgozzuk össze a száraz és a folyékony hozzávalókat. Amint a tészta egységesnek tűnik, hagyjuk abba a keverést, mivel utána túl keménnyé válhat.
Olajozzuk ki a sütőformánkat, öntsük bele a masszát, és 175 fokra előmelegített sütőben süssük 60-65 percig. Sütés után 15 percig pihentessük a sütőformában. Porcukorszórással kínáljuk.
Fotók: Getty Images
Olvasd el ezt is!