Almás-fahéjas pirítós: meleg reggeli pillanatok alatt

3
Nyomtatás
Almas-fahejas-piritos-c
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Ez az almás-fahéjas pirítós garantáltan bearanyozza a reggeleket: édes sült gyümölcs kerül a ropogós kenyérre.

Ez az almás-fahéjas pirítós garantáltan nem okoz csalódást, ha valami igazán őszi hangulatú, ínyenc reggelire vágysz. Bár az alma és a kenyér kombinációja elsőre szokatlannak tűnhet, a végeredmény mennyei lesz, ezért mindenképp adj neki egy esélyt.

A felkockázott alma egy édes, fahéjjal kevert juharszirupos szószban pirul aranybarnára, miután pedig az alma elkészült, mehet a pirult kenyérre, és már eheted is. Ha pedig a kenyeret más pékárura cserélnéd, akkor zsemlét vagy bagettet is választhatsz helyette.

Almás-fahéjas pirítós

Almas-fahejas-piritos

Hozzávalók 1 személyre

  • 2 szelet kenyér vagy 1 zsemle félbevágva
  • 1 közepes piros alma meghámozva, felkockázva
  • 2 ek. juharszirup
  • 0.5 tk. őrölt fahéj
  • 1 csipet
  • 1 ek. kókuszolaj vagy más növényi olaj
Recept idők

Elkészítés:

A kenyeret pirítsuk meg, szedjük tányérra, és tegyük félre.

A kókuszolajat hevítsük fel egy serpenyőben.

Az almát tegyük tálkába, keverjük össze a juharsziruppal, a fahéjjal és a sóval, majd tegyük a serpenyőbe, és közepes hőfokon süssük 5-6 percig, hogy az alma karamellizálódjon.

Kanalazzuk a pirítósra, és még melegen fogyasszuk.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon