Ellenállhatatlan almás palacsinta: a tésztája pillekönnyű
Ez a palacsinta különleges és mennyei! A pihe-puha, kicsit pufi tésztában reszelt alma bújuk meg.
Ez az almás-fahéjas pirítós garantáltan nem okoz csalódást, ha valami igazán őszi hangulatú, ínyenc reggelire vágysz. Bár az alma és a kenyér kombinációja elsőre szokatlannak tűnhet, a végeredmény mennyei lesz, ezért mindenképp adj neki egy esélyt.
A felkockázott alma egy édes, fahéjjal kevert juharszirupos szószban pirul aranybarnára, miután pedig az alma elkészült, mehet a pirult kenyérre, és már eheted is. Ha pedig a kenyeret más pékárura cserélnéd, akkor zsemlét vagy bagettet is választhatsz helyette.
A kenyeret pirítsuk meg, szedjük tányérra, és tegyük félre.
A kókuszolajat hevítsük fel egy serpenyőben.
Az almát tegyük tálkába, keverjük össze a juharsziruppal, a fahéjjal és a sóval, majd tegyük a serpenyőbe, és közepes hőfokon süssük 5-6 percig, hogy az alma karamellizálódjon.
Kanalazzuk a pirítósra, és még melegen fogyasszuk.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu