Ropogós házi bagett dagasztás nélkül: 4 hozzávalóból készül

Hazi-bagett-c
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A jó bagett nem csak a francia éttermek specialitása, hiszen akár otthon is elkészítheted, mindössze 4 egyszerű hozzávalóból.

A bagett egy nagyon egyszerű kenyérféle, amelyet hosszú, rúd formájúra sütnek. A külseje csábítóan ropogós, a belseje pedig puha és foszlós. Természetesen a felhasznált alapanyagokkal kedvedre kísérletezhetsz, hiszen fűszerekkel jobbnál jobb variációkat alkothatsz, azonban az alapja mindig a következő: liszt, víz, élesztő és só.

Most az alapreceptet hoztam el, és ha az elkészítésnél leírt trükköket alkalmazod, akkor te is könnyedén, izzasztó dagasztás nélkül készítheted el ezt a fenomenális pékárut. Mindössze egy kis türelemre lesz hozzá szükséged.

Dagasztás nélküli bagett

Hazi-bagett-1

Hozzávalók 3 darabhoz

  • 6 bögre finomliszt
  • 2 tk instant élesztő
  • 2 tk
  • 3 bögre langyos víz
Recept idők

Elkészítés:

A sütést megelőző estén egy tálban keverjük össze a száraz hozzávalókat, majd több részletben adjuk hozzá a vizet. Addig keverjük őket, amíg a tészta összeáll, majd fedjük le műanyag fóliával, és hagyjuk éjszakára a konyhapulton 10-12 órára.

Az idő elteltével a tészta a többszörösére nő, ragacsos és buborékos kell, hogy legyen. Alaposan lisztezzük be a kezünket, és borítsuk az egészet egy szintén lisztes nyújtófelületre.

Kézzel formázzunk a tésztából téglalapot, és hosszanti irányban vágjuk tetszés szerint 2 vagy 3 darabra. Az így keletkezett csíkokat formázzuk henger formájúra, ha szükséges, keverjünk hozzájuk kevés lisztet.

Helyezzük őket sütőpapírral bélelt tepsibe, gazdagon szórjuk meg liszttel, és egy éles késsel átlósan vagdossuk be a tetejüket. Takarjuk le egy tiszta konyharuhával, és meleg helyen pihentessük 1,5-2 órát.

Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. A sütő alsó rácsára tegyünk egy mélyebb, 2 bögre vízzel töltött tepsit. Az extra gőztől a bagett héja roppanósabb lesz, és nem vastagszik meg túlzottan. A bagettekkel teli tepsit tegyük a középső rácsra. 10 perc után vegyük ki a vizes tepsit, és süssük további 30 percig a bagetteket, vagy amíg aranybarnák nem lesznek.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük