
Pufi, almás-fahéjas palacsinta: keverem-kavarom a tésztája

A hűvös időben mi sem esik jobban egy édes palacsintánál, hát még akkor, ha melegítő fahéjjal és őszi almával készül.
Ha te is a palacsintarajongók táborát erősíted, akkor próbáld ki a pufi, sütőporos változatot almával és fahéjjal dúsítva. Nagyon egyszerűen készül, keverem-kavarom a tésztája, csak annyiban különbözik az általunk ismert vékony, lapos változattól, hogy a sütőpornak köszönhetően megemelkedik, illetve vaj is kerül bele.
Ez az almás-fahéjas verzió igazi őszi-téli hangulatot varázsol a házba, a melegítő fűszer illata átjárja majd a konyhát. A gyümölcsöt sokan lereszelik, de érdemes inkább kockákra vágva a tésztába keverni, nagyon jó lesz majd ráharapni.
Almás-fahéjas pufi palacsinta

Hozzávalók 8 darabhoz
- 140 gramm liszt
- 2 evőkanál cukor
- 2 tk sütőpor
- 1 csipet só
- 1 tk fahéj
- 250 ml tej
- 30 gramm vaj
- 1 darab tojás
- 1 tk vaníliakivonat
- 1 darab alma
- vaj (a sütéshez)
Elkészítés:
Az almát pucoljuk meg, vágjuk egészen apró kockákra.
Az átszitált lisztet, a cukrot, a sütőport, a sót és a fahéjat keverjük össze egy tálban.
Egy másik tálban keverjük össze a tejet, tojást, olvasztott vajat és a vaníliát. Adjuk hozzá a száraz hozzávalókat, keverjük, míg egynemű, csomómentes nem lesz a tészta. Forgassuk bele az almakockákat is.
Egy serpenyőt forrósítsunk fel, tegyünk bele egy evőkanál vajat. Amikor elolvadt, kezdődhet a sütés. A tésztából nagyjából negyedbögrényi adagokat öntsünk a serpenyőbe, annyit, amennyi kényelmesen elfér. Amikor a felszíne buborékos, fordítsuk meg, a másik felét is süssük 1-2 percig, míg aranybarna nem lesz.
Süssük ki a maradék tésztát is. Melegen, almakompóttal tálaljuk.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!