Pufi, almás-fahéjas palacsinta: keverem-kavarom a tésztája

almáspalacsinta
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A hűvös időben mi sem esik jobban egy édes palacsintánál, hát még akkor, ha melegítő fahéjjal és őszi almával készül.

Ha te is a palacsintarajongók táborát erősíted, akkor próbáld ki a pufi, sütőporos változatot almával és fahéjjal dúsítva. Nagyon egyszerűen készül, keverem-kavarom a tésztája, csak annyiban különbözik az általunk ismert vékony, lapos változattól, hogy a sütőpornak köszönhetően megemelkedik, illetve vaj is kerül bele.

Ez az almás-fahéjas verzió igazi őszi-téli hangulatot varázsol a házba, a melegítő fűszer illata átjárja majd a konyhát. A gyümölcsöt sokan lereszelik, de érdemes inkább kockákra vágva a tésztába keverni, nagyon jó lesz majd ráharapni. 

Almás-fahéjas pufi palacsinta

almáspalacsinta2

Hozzávalók 8 darabhoz

  • 140 gramm liszt
  • 2 evőkanál cukor
  • 2 tk sütőpor
  • 1 csipet
  • 1 tk fahéj
  • 250 ml tej
  • 30 gramm vaj
  • 1 darab tojás
  • 1 tk vaníliakivonat
  • 1 darab alma
  • vaj (a sütéshez)
Recept idők

Elkészítés:

Az almát pucoljuk meg, vágjuk egészen apró kockákra.

Az átszitált lisztet, a cukrot, a sütőport, a sót és a fahéjat keverjük össze egy tálban.

Egy másik tálban keverjük össze a tejet, tojást, olvasztott vajat és a vaníliát. Adjuk hozzá a száraz hozzávalókat, keverjük, míg egynemű, csomómentes nem lesz a tészta. Forgassuk bele az almakockákat is.

Egy serpenyőt forrósítsunk fel, tegyünk bele egy evőkanál vajat. Amikor elolvadt, kezdődhet a sütés. A tésztából nagyjából negyedbögrényi adagokat öntsünk a serpenyőbe, annyit, amennyi kényelmesen elfér. Amikor a felszíne buborékos, fordítsuk meg, a másik felét is süssük 1-2 percig, míg aranybarna nem lesz.

Süssük ki a maradék tésztát is. Melegen, almakompóttal tálaljuk.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük