Gyors, egyszerű, sütés nélküli krémes, almás pohárdesszert

almásparfé
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Bár összességében nem egy ötperces desszertről van szó, a tényleges munka nem több 10 percnél.

Imádom a pohárdesszerteket, hiszen alig pár perc munkával olyan édességet tehetünk le az asztalra, amely nem csak isteni finom, de nagyon látványos is. Ez az almás pohárkrém olyan szempontból "időigényesebb", hogy az almának állnia kell 30 percet a fűszeres cukorban, de ez a mi részünkről egyáltalán nem igényel energiát. 

Az almás szószt alacsony lángon, kis ideig főzni kell, míg az alma megpuhul, de ezen kívül tényleg semmi más dolgunk nincs vele. A kész almaszószt görög joghurttal rétegezzük - lehet az sima, de vaníliás is -, illetve a kedvenc granolánkkal vagy kekszünkkkel csempészünk bele ropogós textúrát. 

A recept 12 shotos pohárra vagy 6 nagyobb kehelyre vonatkozik. 

Almás pohárdesszert

almásparfé2

Hozzávalók 12 pohárhoz

  • 4 darab alma
  • 100 gramm barna cukor
  • 1 teáskanál fahéj
  • 0.5 teáskanál szerecsendió
  • 1 teáskanál vaníliakivonat
  • 1 evőkanál citromlé
  • 700 gramm görög joghurt (vaníliás)
  • ízlés szerint granola vagy keksz
Recept idők

Elkészítés:

Szedjük ki az almák magházát, majd vágjuk őket kockákra. Tegyük egy tálba, szórjuk rá a barna cukrot, fahéjat, szerecsendiót, öntsük rá a citromlevet és a vaníliakivonatot. Alaposan keverjük össze, hagyjuk állni 30 percig. 

Az almát - a kieresztett levével együtt - tegyük egy kis lábosba. 10-15 percig gyöngyözve főzzük, míg az alma puha nem lesz, de azért nem esik szét. A cukros lének is sűrűsödnie kell körülötte. Tegyük félre hűlni.

Készítsük elő a poharakat. Rétegezzük az almás szószt és a joghurtot. Alulra alma, rá granola vagy összetört keksz, végül joghurt kerüljön, ezt ismételjük a pohár nagyságától függően. Granolából annyit használjunk, amennyit szeretnénk, el is hagyható, de a ropogós textúra miatt nem érdemes kihagyni. 

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük