Fűszeres almás sajttorta: sütés nélkül készül a csodás édesség

astcover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A sajttorta egyszerű desszert, szezonális kedvencekkel érdemes készíteni, nyáron málnával, télen almával vagy körtével.

A sajttortát még ananásszal is ki lehet próbálni, de a kekszalappal is érdemes játszani, erre pedig több lehetőséged is van. Szerezd be kedvenc kekszedet, csokisat, karamellásat, kókuszosat, fahéjasat vagy gyömbéreset, aprítógépben daráld morzsaállagúra. A kekszmorzsát érdemes fűszerezni is, a legegyszerűbb választás a fahéj, főleg az alma miatt, de mézeskalács-fűszerkeverékkel is feldobhatod.

A töltelék is sok lehetőséget rejt magában, ha szeretnéd, rumaromával is gazdagíthatod, vagy néhány kanál brandyvel. Ha alkohol mellett döntesz, akkor az italt forrald fel az almaszeletekkel együtt, majd vedd ki a gyümölcsöt, csepegtesd le és helyezd a sajttorta tetejére. A sütés nélküli desszert mellé kínálj karamellöntetet, úgy még finomabb édességet adhatsz ki a kezeid közül.

Almás sajttorta

astct

Hozzávalók 8 szelethez

Az alaphoz:

  • vaj a forma kikenéséhez
  • 100 g vaj (olvasztva)
  • 250 g keksz (csokis, karamellás vagy gyömbéres)
  • 1 teáskanál fahéj
  • 1 teáskanál őrölt gyömbér

A krémhez:

  • 600 g natúr krémsajt
  • 300 g ricotta
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 150 g porcukor

A tetejére:

  • 4 darab alma
  • 1 darab citrom
  • 1 teáskanál fahéj
Recept idők

Elkészítés:

A tortaformát (23 cm) vajazzuk ki.

A választott kekszet aprítógépben törjük morzsaállagúra, utána forgassuk egybe az olvasztott vajat, fahéjat és a gyömbért a kekszmorzsával.

A kekszalapot simítsuk a tortaformába, majd helyezzük hűtőbe 30 percre.

A natúr krémsajtot a ricottával, vaníliás cukorral és a porcukorral keverjük alaposan egybe, majd a kikevert krémet kenjük a kekszalapra és tegyük egy éjszakára a hűtőbe.

Az almát pucoljuk meg, vágjuk egyforma vékony szeletekre és forgassuk meg a citrom facsart levében.

Az almaszeleteket helyezzük a torta tetejére, szórjuk meg fahéjjal.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük