
Illatos, pufi almás palacsinta, amiért mindenki odáig lesz: porcukorral és vaníliasodóval is kínálhatod

Cikkek


Habkönnyű túrófánk egyszerűen: magától megfordul sütés közben

Ízletes zöldséggolyó házilag: sütőben pirul aranybarnára
Ropogós

Sütőben sült, paradicsomos tészta: semmit nem kell előfőzni

Krémesre sült sütőtök lencsével töltve: tartalmas fogás a hideg napokra

Narancsos süti kevert tésztából: több nap után is puha

Rusztikus krumplis lepény reggelire: minimalista olasz fogás

Ropogós csirkefalatok chipsbundában: fél órán belül, air fryerben készül
Reszelt alma rengeteg desszertbe kerülhet, az egyik nagy kedvenc, a pufi palacsinta tésztáját is gazdagíthatja.
Az alma hallatán a legtöbb édesszájú az almás pitére gondol. No igen, a nagyiféle sütemény verhetetlen, de a lédús gyümölcs más desszertben is érvényesülhet, reszelt formában sokféle édességet gazdagíthat.
Nagy kedvenc a palacsinta, amely a reszelt almától tartalmas és mennyei lesz. Nem csak desszertként kínálva tökéletes, édes napindítóként is ajánlott kipróbálni. Ha nem rémisztenek meg a macerásabb megoldások, akkor palacsintatorony formájában is készítsd el az almás palacsintát.
Almás tésztájú palacsinta

Hozzávalók 12 darabhoz
- 30 dekagramm finomliszt
- 1 csipet só
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 teáskanál fahéj
- 2 evőkanál cukor
- 2 darab tojás
- 2 evőkanál olaj
- 3 deciliter tej
- 4 darab alma
- olaj a sütéshez
Elkészítés:
A lisztet szitáljuk tálba, adjuk hozzá a sót, sütőport, fahéjat, cukrot, ha ezeket egybekevertük, a tojást, illetve 2 vagy több evőkanál olajat. A tejet (akár picivel több is lehet) apránként adagolva adjuk hozzá a masszához, keverjük sűrűre.
Az almát reszeljük le, a levét nyomkodjuk ki, majd keverjük a palacsintatésztába.
A tésztát - inkább kisebbeket, 2-3 evőkanálnyi korongokat készítsünk - adagoljuk enyhén olajozott serpenyőbe, majd mindkét oldalán süssük aranybarnára.
A pufi palacsintákat kínálhatjuk porcukorral meghintve, fagyival, tejszínhabbal vagy vaníliasodóval.
Fotó: Getty Images