Illatos, pufi almás palacsinta, amiért mindenki odáig lesz: porcukorral és vaníliasodóval is kínálhatod

apcover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Reszelt alma rengeteg desszertbe kerülhet, az egyik nagy kedvenc, a pufi palacsinta tésztáját is gazdagíthatja.

Az alma hallatán a legtöbb édesszájú az almás pitére gondol. No igen, a nagyiféle sütemény verhetetlen, de a lédús gyümölcs más desszertben is érvényesülhet, reszelt formában sokféle édességet gazdagíthat.

Nagy kedvenc a palacsinta, amely a reszelt almától tartalmas és mennyei lesz. Nem csak desszertként kínálva tökéletes, édes napindítóként is ajánlott kipróbálni. Ha nem rémisztenek meg a macerásabb megoldások, akkor palacsintatorony formájában is készítsd el az almás palacsintát.

Almás tésztájú palacsinta

apct

Hozzávalók 12 darabhoz

  • 30 dekagramm finomliszt
  • 1 csipet
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 teáskanál fahéj
  • 2 evőkanál cukor
  • 2 darab tojás
  • 2 evőkanál olaj
  • 3 deciliter tej
  • 4 darab alma
  • olaj a sütéshez
Recept idők

Elkészítés:

A lisztet szitáljuk tálba, adjuk hozzá a sót, sütőport, fahéjat, cukrot, ha ezeket egybekevertük, a tojást, illetve 2 vagy több evőkanál olajat. A tejet (akár picivel több is lehet) apránként adagolva adjuk hozzá a masszához, keverjük sűrűre.

Az almát reszeljük le, a levét nyomkodjuk ki, majd keverjük a palacsintatésztába.

A tésztát - inkább kisebbeket, 2-3 evőkanálnyi korongokat készítsünk - adagoljuk enyhén olajozott serpenyőbe, majd mindkét oldalán süssük aranybarnára.

A pufi palacsintákat kínálhatjuk porcukorral meghintve, fagyival, tejszínhabbal vagy vaníliasodóval. 

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük