A legjobb házi avokádókrém titkai: így lesz tökéletes íze és állaga
Az avokádókrém vagy guacamole roppant egyszerű étel, azonban annál könnyebb elrontani. Mutatjuk, hogyan készítsd, hogy garantált legyen a siker!
Az avokádó rendkívül egészséges, érdemes felfedezni. A leggyakrabban kence formájában kerül az étkezőasztalra, így jólesik kenyérre kenve, de zöldségek mellé mártogatósként is kínálható. Az avokádókrém több recept szerint kipróbálható, mi most egy cukkinis változatot hoztunk el.
A zöld színben pompázó kencébe dinsztelt cukkini és fokhagyma kerül, így picit pikánsabb a megszokottól. A krémes textúrát a görög joghurt adja, ami helyett tejfölt is lehet használni. Ha még intenzívebb ízben élveznéd, akkor chilipaprikát is apríthatsz a kencébe, vagy füstölt paprikát.
A megtisztított cukkinit vágjuk egyforma méretű kockákra, majd kevés olajon dinszteljük meg 5-8 perc alatt, közben sóval, borssal és fokhagymával ízesítsük.
Az avokádó húsát tegyük késes aprítóba, adjuk hozzá a cukkinit, citromlét, joghurtot és petrezselymet. Az egészet keverjük simára, közben kóstoljuk, ha szükséges, sóval és borssal ízesítsük.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu