3 hozzávalós avokádós nassolnivaló: sok parmezánnal készül

avokados-nassolnivalo
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Ennek a sós sütinek a titka a kevés alapanyagban, azon belül is az érett avokádóban és a minőségi parmezán sajtban rejlik.

Ezt a receptet azért szeretem, mert szinte pillanatok alatt készen van, így ha hirtelen toppannak be vendégek, és akad otthon egy árva kis avokádó, máris meg van mentve a helyzet. Szerencsére avokádót szinte egész évben lehet kapni, és még csak nem is kell kartonszámra vásárolni, hiszen adagonként 1, max. 2 is elég.

A fűszerezése teljesen rád van bízva, hiszen az alap só és bors kombináción felül szinte bármivel megkínálhatod: a Cayenne-borstól a curryn át igen széles a fűszerskála.

Avokádós nassolnivaló

avokados-nassolnivalo

Hozzávalók 10 darabhoz

  • 1 db érett avokádó
  • 90 g parmezán
  • 1 db nagy tojás
  • só, bors ízlés szerint
Recept idők

Elkészítés:

A sütőt melegítsük elő 230 fokra.

Egy 20x30 cm-es tepsit béleljünk ki sütőpapírral.

A hozzávalókat tegyük egy tálba: az avokádót magozzuk ki, a húsát keverjük össze a reszelt parmezánnal, a tojással és a fűszerekkel.

Alaposan keverjük össze kézzel a hozzávalókat, majd a tepsiben formázzunk belőlük méretesebb sültkrumpli-formákat.

Süssük kb. 10-12 percig őket a sütőben, vagy amíg aranybarnára és ropogósra nem sülnek.

Amint kész, vegyük ki a sütőből, 10 percig hagyjuk hűlni a tepsiben, majd a kedvenc mártogatósunk kíséretében tálaljuk!

Fotó forrása: Horváth Kitti Gabriella/Sóbors

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon