Melegítsük elő a sütőt 150 fokra légkeverésen, és béleljünk ki sütőpapírral két tepsit.
Egy tálba szitáljuk bele a lisztet, a keményítőt, a sót és a sütőport.
A csicseriborsó-konzerv levét szűrjük le, mérjünk ki belőle 130 grammot, majd robotgép segítségével habosítsuk fel, mintha tojásfehérjével dolgoznánk. Mikor már nagyjából összeállt, adjuk hozzá a cukrot, és verjük viszonylag stabil habbá.
Miközben megy a robotgép, keverjük a habba a vaníliát és az olajat is.
Utána óvatosan, spatulával forgassuk hozzá a lisztes keveréket is, míg csomómentes nem lesz a massza. Tegyük félre 10 percre.
A tésztát kanalazzuk habzsákba, majd nyomjunk belőle a sütőpapírra kb. 6-7 centi hosszú, vastag rudakat (babapiskóta-formákat). Nagyjából 20 darab fog kijönni ebből az adagból.
Toljuk őket a sütőbe kb. 20 percre, majd hagyjuk teljesen kihűlni és megszilárdulni. Porcukorral megszórva kínáljuk.