Puha babapiskóta házilag, tojás nélkül: növényi étrendbe is beilleszthető

6
Nyomtatás
vegan-babapiskota
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Légies, könnyű piskóta tojás nélkül? Lehetséges, és most mutatunk is egy szuper tojásmentes babapiskóta-receptet, amit érdemes letesztelni!

Babapiskótát készíteni nem nagy ördöngösség, mégis kevesen állnak neki otthon. A sütemény önmagában is tökéletes választás kávé vagy tea mellé, de rengeteg desszert alapja is lehet, többek között a népszerű tiramisué

Ha te is részt veszel a veganuár kihívásban, vagy alapból is növényi étrendet követsz, akkor érdemes elmenteni az alábbi receptet, ami tojás nélkül, teljesen növényi hozzávalókból készül. 

A tojást az úgynevezett aquafaba helyettesíti, ez a csicseriborsó-konzerv leszűrt levét jelenti, amelyből ugyanolyan kemény és fényes habot lehet készíteni, mint a tojásfehérjéből. Ennek köszönhetően lesz légies a tészta, úgyhogy ne hagyd ki belőle.

Babapiskóta tojás nélkül

vegan-babapiskota2

Hozzávalók 20 darabhoz

  • 250 g búzaliszt
  • 2 ek. keményítő
  • 1 csipet
  • 1 tk. sütőpor
  • 130 g aquafaba (csicseriborsó-konzerv leszűrt leve)
  • 150 g kristálycukor
  • 1 tk. vaníliakivonat
  • 2 ek. növényi olaj
  • porcukor
Recept idők

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 150 fokra légkeverésen, és béleljünk ki sütőpapírral két tepsit.

Egy tálba szitáljuk bele a lisztet, a keményítőt, a sót és a sütőport.

A csicseriborsó-konzerv levét szűrjük le, mérjünk ki belőle 130 grammot, majd robotgép segítségével habosítsuk fel, mintha tojásfehérjével dolgoznánk. Mikor már nagyjából összeállt, adjuk hozzá a cukrot, és verjük viszonylag stabil habbá.

Miközben megy a robotgép, keverjük a habba a vaníliát és az olajat is.

Utána óvatosan, spatulával forgassuk hozzá a lisztes keveréket is, míg csomómentes nem lesz a massza. Tegyük félre 10 percre.

A tésztát kanalazzuk habzsákba, majd nyomjunk belőle a sütőpapírra kb. 6-7 centi hosszú, vastag rudakat (babapiskóta-formákat). Nagyjából 20 darab fog kijönni ebből az adagból.

Toljuk őket a sütőbe kb. 20 percre, majd hagyjuk teljesen kihűlni és megszilárdulni. Porcukorral megszórva kínáljuk.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon