
Tojásmentes tiramisu nyárra: habkönnyű krém, kávés piskóta

Tojáshab helyett habtejszín lágyítja a krémet, légiesen könnyű lesz, és még elkészíteni is egyszerűbb.
A tiramisu sokak kedvenc desszertje, nem véletlenül: egyszerűen és villámgyorsan összeállítható, se főzni, se sütni nem kell, és kezdők is sikerrel készíthetik el. Az alábbi recept egy könnyedén variálható, gyümölcsökkel, csokiszósszal feldobható alap: a klasszikus változattól annyiban tér el, hogy nem kerül bele nyers tojás, így aki esetleg fél a szalmonellafertőzéstől, főleg így nyáron, az is nyugodtan kipróbálhatja.
Ha nincs otthon kávélikőr, vagy gyerekek is ennének a tiramisuból, az alkohol nyugodtan elhagyható, a kávé pedig akár kakaóra is cserélhető. A klasszikus kakaóporos szórás helyett most reszelt étcsokival borítottuk a desszert tetejét, de ezt is bátran variáld ízlés szerint.
-
2023-09-04 08:52:01
-
2023-08-04 10:32:01
-
2023-04-05 07:32:01
Tojásmentes tiramisu

Hozzávalók 8 adaghoz
- 250 ml habtejszín (30-40%-os)
- 250 g mascarpone
- 50 g cukor
- 1 tk vaníliakivonat
- 1 csomag babapiskóta (20 dkg)
- 250 ml kávé (hideg)
- 4 ek kávélikőr/Baileys
- 70 g étcsokoládé
Elkészítés:
Készítsünk elő 6-8 tálkát vagy poharat.
A cukrot, a mascarponét és a vaníliát keverjük habosra egy tálban. Egy másikban a hideg habtejszínt verjük habbá. Forgassuk a habot a mascarponés alapba, vegyítsük el benne.
A kávét és a likőrt keverjük össze. A babapiskótákat törjük három darabba, majd mártsuk őket a kávéba 2-3 másodpercre.
Tegyünk pár darab babapiskótát a poharak aljába, majd kanalazzunk rájuk 1-2 evőkanál krémet. A krémre reszeljünk egy kevés étcsokit. Ismét jöhet a babapiskóta és a krém, végül étcsokival zárjunk. (Természetesen kakaópor is használható.)
Tegyük őket a hűtőbe 3-4 órára, mielőtt kínálnánk.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!