Tojásmentes tiramisu nyárra: habkönnyű krém, kávés piskóta

tojasmentes-tiramisu2
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Tojáshab helyett habtejszín lágyítja a krémet, légiesen könnyű lesz, és még elkészíteni is egyszerűbb.

A tiramisu sokak kedvenc desszertje, nem véletlenül: egyszerűen és villámgyorsan összeállítható, se főzni, se sütni nem kell, és kezdők is sikerrel készíthetik el. Az alábbi recept egy könnyedén variálható, gyümölcsökkel, csokiszósszal feldobható alap: a klasszikus változattól annyiban tér el, hogy nem kerül bele nyers tojás, így aki esetleg fél a szalmonellafertőzéstől, főleg így nyáron, az is nyugodtan kipróbálhatja. 

Ha nincs otthon kávélikőr, vagy gyerekek is ennének a tiramisuból, az alkohol nyugodtan elhagyható, a kávé pedig akár kakaóra is cserélhető. A klasszikus kakaóporos szórás helyett most reszelt étcsokival borítottuk a desszert tetejét, de ezt is bátran variáld ízlés szerint. 

Tojásmentes tiramisu

tojasmentes-tiramisu

Hozzávalók 8 adaghoz

  • 250 ml habtejszín (30-40%-os)
  • 250 g mascarpone
  • 50 g cukor
  • 1 tk vaníliakivonat
  • 1 csomag babapiskóta (20 dkg)
  • 250 ml kávé (hideg)
  • 4 ek kávélikőr/Baileys
  • 70 g étcsokoládé
Recept idők

Elkészítés:

Készítsünk elő 6-8 tálkát vagy poharat. 

A cukrot, a mascarponét és a vaníliát keverjük habosra egy tálban. Egy másikban a hideg habtejszínt verjük habbá. Forgassuk a habot a mascarponés alapba, vegyítsük el benne. 

A kávét és a likőrt keverjük össze. A babapiskótákat törjük három darabba, majd mártsuk őket a kávéba 2-3 másodpercre.

Tegyünk pár darab babapiskótát a poharak aljába, majd kanalazzunk rájuk 1-2 evőkanál krémet. A krémre reszeljünk egy kevés étcsokit. Ismét jöhet a babapiskóta és a krém, végül étcsokival zárjunk. (Természetesen kakaópor is használható.)

Tegyük őket a hűtőbe 3-4 órára, mielőtt kínálnánk.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük