Babos pástétom olajbogyóval: tartalmas szendvicskrém zöldségekből

4
Nyomtatás
Babos-olivas-pastetom-c
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Ezzel a babos zöldségpástétommal még a legunalmasabb szendvicset is feldobhatod: tele van fehérjével, és még fekete olajbogyó is gazdagítja.

Egy finom zöldségpástétomhoz nem kellenek bonyolult hozzávalók, csupán a megfelelő fűszerezés. Ennél a babos-olívás verziónál sincs ez másként, hiszen az alapja konzerves vörösbab, ehhez jön a fekete olajbogyó, és persze az i-re a pontot az olyan ízesítők teszik fel, mint a fokhagyma-granulátum, a kakukkfű és a chili.

A zöldségkrém hatalmas előnye, hogy szó szerint percek alatt készül, hiszen a hozzávalókat csak bele kell dobálnod egy aprítógépbe, és 5 perc elteltével már kenheted is a kenyeredre a selymes pástétomot.

Babos-olívás pástétom

Babos-olivas-pastetom

Hozzávalók 4 adaghoz

  • 400 g vörösbabkonzerv (240 g leszűrve)
  • 60 g magozott fekete olajbogyó
  • 3 tk. fehér misopaszta
  • 0.5 tk. fokhagyma-granulátum
  • 1 tk. szárított kakukkfű
  • 0.5 tk. szárított chilipehely
  • 0.25 tk.
  • 0.25 tk. bors
  • 2 ek. olívaolaj
  • 2 ek. víz
Recept idők

Elkészítés:

Tegyük a leszűrt vörösbabot és az olajbogyót aprítógépbe, és pürésítsük le.

Adjunk hozzá minden más hozzávalót is, és alaposan dolgozzuk össze.

Kanalazzuk az elkészült pástétomot jól zárható befőttesüvegbe, és elfogyasztásig hűtőben tároljuk.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon