Zöldségekkel sült feta sajt a sütőből: mártogatósnak is tökéletes
Ezzel a zseniális előétellel el fogod kápráztatni a vendégeidet, mutatós, isteni, ráadásul semmi munkával készül.
A camembert sajtot gyakorta nevezik a sajtok királynőjének. A külső, keményebb kéreg ugyanis egy mennyei, krémes belsőt rejt magában.
Ráadásul ezt mi most nem magában, hanem baconbe tekerve és bundában sütve fogjuk elkészíteni, amit akár olajban, akár sütőben is megtehetsz, és szinte percek alatt elkészül.
A camembert sajtot csomagoljuk be 4 szelet baconbe, először keresztben, majd átlósan tekerjük körbe.
Ezután panírozzuk be: először a lisztbe, utána a felvert, sózott tojásba, végül pedig a prézlibe forgassuk bele.
A sütéshez forrósítsunk fel fél liter olajat egy közepes lábosban, majd 3-5 perc alatt süssük benne aranybarnára a sajtot.
Fotók forrása: Getty Images
@sobors.hu